Προσαγωγές επτά οπαδών του Ηρακλή που δεν μπόρεσαν να μπουν στο Skoda Xanthi Arena – οι δύο ανήλικοι

Επτά οπαδοί του Ηρακλή προσήχθησαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης, έπειτα από συμπλοκές που έγιναν με την Αστυνομία στο κέντρο της πόλης κατά την διάρκεια της αναμέτρησης του γηραιού με την Skoda στα Πηγάδια.

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, περίπου 100 από τους φίλους του Ηρακλή που ταξίδεψαν στην Ξάνθη προκειμένου να παρακολουθήσουν την αναμέτρηση δεν κατάφεραν να μπουν στο πέταλο του γηπέδου των «Πηγαδιών», καθώς δεν είχαν εισιτήρια αλλά και δεν έδειχναν πρόθεση να πάρουν (σύμφωνα με κάποιες πηγές αρνούνταν να δώσουν το ΑΜΚΑ τους, που είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την είσοδο στα γήπεδα).

Αφού παρά τις πιέσεις που ασκήθηκαν, δεν τους επετράπη η είσοδος, κατευθύνθηκαν προς το κέντρο της Ξάνθης προκειμένου να παρακολουθήσουν τηλεοπτικά το παιχνίδι από καφετέρια της κεντρικής πλατείας. Μόλις αυτό έγινε γνωστό, στην πλατεία έσπευσαν και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, για προληπτικούς κυρίως λόγους.

Με την παρουσία τους, φαίνεται ότι κάποιοι από τους οπαδούς του Ηρακλή εκνευρίστηκαν και αντέδρασαν. Ωστόσο οπαδοί από την Θεσσαλονίκη υποστηρίζουν ότι ήταν οι αστυνομικές δυνάμεις που τους επιτέθηκαν. Η ουσία είναι ότι άρχισαν συμπλοκές και ένα κυνηγητό στα στενά της πόλης.

Αποτέλεσμα αυτών των επεισοδίων, που σημειώνεται ότι έγιναν την ώρα του αγώνα στο κέντρο της πόλης και αρκετά μακριά από το γήπεδο των Πηγαδίων, ήταν τελικά να σημειωθούν επτά προσαγωγές οπαδών του Ηρακλή, εκ των οποίων μάλιστα οι δύο είναι ανήλικοι!

Μόλις έληξε το παιχνίδι, στο  αστυνομικό τμήμα έσπευσαν ο υπεύθυνος ασφαλείας της ΠΑΕ Ηρακλής Μάκης Σαρλής αλλά και ο δικηγόρος της κυανόλευκης ΠΑΕ Δημήτρης Νικολαΐδης και μετά από τις διαβουλεύσεις που ακολούθησαν, οι προσαγωγές δεν μετατράπηκαν ποτέ σε συλλήψεις και  οι επτά οπαδοί αφέθηκαν ελεύθεροι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η φωτογραφία που συνοδεύει το άρθρο είναι από την θύρα όπου φιλοξενήθηκαν οι οπαδοί του Ηρακλή στα Πηγάδια, όπου όπως μπορείτε να δείτε υπήρξαν και αρκετοί θρακιώτες υποστηρικτές του, σε καμία όμως περίπτωση τα πρόσωπα που εικονίζονται δεν έχουν σχέση με τις προσαγωγές και τα επεισόδια, αφού όπως διευκρινίστηκε αυτά αφορούσαν άτομα που δεν μπήκαν στο Skoda Xanthi Arena…