Photos: 60 κλικ απο τη νίκη της Ξάνθης επί του Ηρακλή και τις επώνυμες παρουσίες στα Πηγάδια

Με δύο τέρματα του Ντάνι Νιέτο η Skoda Ξάνθη επικράτησε με 2-0 του Ηρακλή για την 20ή αγωνιστική της Super League, επιστρέφοντας στις νίκες μετά από οκτώ παιχνίδια Πρωταθλήματος και δύο γεμάτους μήνες όπου δεν έλεγε να σταυρώσει τρίποντο.

Η νίκη αποτελεί βαθιά ανάσα για την θρακιώτικη ομάδα, καθώς φτάνει στο +9 από τον Πανθρακικό που βρίσκεται στην ζώνη του υποβιβασμού και δείχνει να ξεμπλέκει με τις όποιες αρνητικές σκέψεις θα μπορούσαν να δημιουργηθούν, έχοντας βγάλει και ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα.

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου επέλεξε διάταξη 4-2-3-1 για την Skoda Ξάνθη με τερματοφύλακα τον Τσέναμο, δεξί μπακ τον Μπέρτο και αριστερό τον Μπαξεβανίδη. Δίδυμο στόπερ έπαιξαν  οι Καρυπίδης και Λισγάρας, με τους Λουσέρο και Βασιλακάκη ν΄ αποτελούν τους αμυντικούς μέσους της ακριτικής ομάδας. Σολτάνι, Ορφανίδης και Νιέτο αποτέλεσαν τα στηρίγματα του μοναδικού προωθημένου Καπετάνου.

Για μία ακόμη φορά η Skoda μπήκε φορτσάτη στο παιχνίδι, με διάθεση να δημιουργήσει ευκαιρίες, να πιέσει τον αντίπαλό της και να προηγηθεί. Απέναντι στον Ηρακλή το κατάφερε, μόλις, στην πρώτη φάση του αγώνα στο 3΄. Ο Λουσέρο βρήκε τον Νιέτο εντός περιοχής των Θεσσαλονικέων, με τον παίκτη της Ξάνθης να μην διστάζει να σουτάρει. Ο Περνίς δεν έκανε καλό υπολογισμό, με αποτέλεσμα να δεχτεί το τέρμα κάτω από τα πόδια και οι Θρακιώτες να μπουν εμπρός στο σκορ.

Για σημαντικό κομμάτι του πρώτου μέρους ο Ηρακλής είχε αδυναμία να κρατήσει την μπάλα, με τους γηπεδούχους να φτάνουν στο 62%-38% κατοχή. Η ομάδα του Λουτσέσκου πίεσε ψηλά και δεν άφησε τον Ηρακλή να κάνει παιχνίδι και να δημιουργήσει τελικές. Στο 8΄ οι γηπεδούχοι σημείωσαν γκολ με τον Σολτάνι που ακυρώθηκε ως οφσάιντ και στο 34΄, πάλι μετά από στημένη φάση, ο Περνίς απομάκρυνε εντυπωσιακά την κεφαλιά του Λισγάρα. Είναι χαρακτηριστικό ότι η ομάδα του Νίκου Παπαδόπουλου έκανε την  πρώτη της τελική στο 41΄ με την κεφαλιά του Μπαρτολίνι που μπλόκαρε ο Τσέναμο.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο «Γηραιός» προσπάθησε να αντιδράσει, όμως στο 47΄ ο Βέλλιος νικήθηκε από τον Τσέναμο, ενώ ανεκμετάλλευτη πέρασε στο 61′ και η ευκαιρία του Κυριακίδη. Ενα λεπτό αργότερα όμως  ο εξαιρετικός Ορφανίδης έβγαλε τον Νιέτο απέναντι στην άμυνα του αντιπάλου που την πέρασε με άνεση στο σπριντ και με πλασέ διαμόρφωσε το 2-0, το οποίο ήταν και τελικό σκορ.

SKODA ΞΑΝΘΗ (Ράζβαν Λουτσέσκου): Τσέναμο, Μπέρτος, Λισγάρας, Καρυπίδης, Μπαξεβανίδης, Βασιλακάκης (63΄ Φλίσκας), Λουσέρο, Σολτάνι, Ορφανίδης (85΄ Παπαστεριανός), Νιέτο (76΄ Ντιμιτρόφ), Καπετάνος.
ΗΡΑΚΛΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (Νίκος Παπαδόπουλος): Περνίς, Μπουκουβάλας, Μπαρτολίνι, Καρασαλίδης, Σαραμαντάς, Ιντζόγλου, Πουρτουλίδης, Μπουλούτ (81΄ Λουκίνας), Τσιλιανίδης (81΄ Ζαμπάζης), Πασάς (56΄ Κυριακίδης), Βέλλιος.

ΔΕΙΤΕ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΠΗΓΑΔΙΩΝ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΚΟΛΟΥΘΟ PHOTO STORY 60 ΕΙΚΟΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΑΚΟ ΤΟΥ THRAKISPORTS