Γ’ Εθνική: Δια… χειρός Κουτσογιάννη πήρε το ροζ φύλλο στο ντέρμπι με την ΧΑΝΘ η Ασπίδα Ξάνθης (+photos)

Σε ένα κατάμεστο από κόσμο γήπεδο και μετά από έναν αγώνα γεμάτο συγκινήσεις και ανατροπές η Ασπίδα Ξάνθης κατάφερε να πάρει το ντέρμπι της δεύτερης θέσης απέναντι στην ΧΑΝΘ με 68-65, το απόγευμα της Κυριακής στο κλειστό γυμναστήριο “Χριστίνα Χριστοδούλου ” του Εύμοιρου στην Ξάνθη.

Οι δύο ομάδες μπήκαν δυναμικά στο παρκέ με την ΧΑΝΘ να παίρνει προβάδισμα στο πρώτο δεκάλεπτο του αγώνα με 13-14, μέσα στο “Παλατάκι” της Ασπίδας, με το δεύτερο δεκάλεπτο ωστόσο να ανήκει αποκλειστικά στην Ξανθιώτικη ομάδα που κατάφερε να επιβάλει τον δικό της ρυθμό κάνοντας το 40-29. Η ΧΑΝΘ ανέβασε ρυθμούς στο τρίτο δεκάλεπτο του αγώνα μειώνοντας σε 58-47 ενώ κατάφερε να πάρει κεφάλι μέσα στο τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα.

Τριάντα δευτερόλεπτα πριν την λήψη του αγώνα το ταμπλό έδειχνε 65-65, με την κερκίδα της Ξανθιώτικης ομάδας να έχει σηκωθεί στο πόδι εμψυχώνοντας τους παίκτες που κατάφεραν να πάρουν την πολυπόθητη νίκη με τρεις πόντους στην εκπνοή του αγώνα. Καθοριστικός παράγοντας για την μεγάλη νίκη της Ασπίδας αποτέλεσε ο εκ των αρχηγών της ομάδας Απόστολος Κουτσογιάννης που με κλέψιμο και λει απ έδωσε νέο προβάδισμα στην ομάδα του, αλλά και γενικότερα με την παρουσία του σε άμυνα και επίθεση έδινε δύναμη και πνοή στους συμπαίκτες του. Το τελικό 68-65 διαμόρφωσε με εύστοχη βολή ο Παπαδάκης, με τους φιλοξενούμενους να προσπαθούν με τρίποντη βόμβα του Ξανθιώτη Ερμείδη να στείλουν το παιχνίδι στην παράταση, ευτυχώς για τους Ξανθιώτες  ανεπιτυχώς.

Άξιο αναφοράς το γεγονός πως κατά την διάρκεια του ημιχρόνου την σκυτάλη πήραν οι μικροί και επίδοξοι μπασκετμπολίστες της ομάδας που φάνηκαν να απολαμβάνουν τόσο τον αγώνα όσο φυσικά και την δική τους συμμετοχή, όπως συμβαίνει άλλωστε σε όλα τα εντός έδρας παιχνίδια της ομάδας.

Για τους Ξανθιώτες κορυφαίος ήταν ο Τόλης Κουτσογιάννης με 26 πόντους ενώ συνοδοιπόροι του στο σκοράρισμα ήταν οι Τσιώγκαςκαι Στεφανίδης. Απο την άλλη πλευρά οι Σταματέλλος και Ελευθεριάδης κρατούσαν ζωντανές τις ελπίδες της ΧΑΝΘ.

Δεκάλεπτα: 13-14, 40-29 (ημίχρονο), 58-47, 68-65 (τελικό αποτέλεσμα)
Διαιτητές: Ταρενίδης,Ελευθεριάδης

ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ (Ιωαννίδης): Κουμπάνης 2, Παπαδάκης 7, Γρούλος, Τσίωγκας 11(3), Στεφανίδης 13 (2), Χατζημιχαηλίδης 5 (1), Κουτσογιάννης 26 (2), Καραμπίνης, Παλλάκης 2, Πετς 2.

ΧΑΝΘ (Καραπιπερίδης): Βλάχος 9 (3), Παυλέας 13 (1), Σταματέλλος 11 (3), Ελευθεριάδης 17, Ζιάκας 8 (1), Ερμείδης 3 (1), Παπαχρήστου, Δαβάνης, Αγγελίδης, Μελίδης 4.