ΕΣΠΕΘΡ: Πρωταθλητής εφήβων ξανά ο Εθνικός! Σήκωσε την κούπα μέσα στην Ορεστιάδα!!!

Πρωταθλητής εφήβων της Ένωσης Σωματείων Πετοσφαίρισης Θράκης και Ανατολικής Μακεδονίας αναδείχθηκε για ακόμα μια χρονιά ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης.

Οι μπλε νίκησαν και μέσα στο Νίκος Σαμαράς της Ορεστιάδας με 3-1   σετ τον τοπικό ΑΟΟ στον άτυπο τελικό του εφηβικού πρωταθλήματος της ΕΣΠΕΘΡ και θα εκπροσωπήσει την Ένωση στην επόμενη φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος.

Ορεστιάδα και Εθνικός έφτασαν στον “τελικό” του άτυπου αυτού πρωταθλήματος των 4 ομάδων και των έξι αγωνιστικών, έχοντας κερδίσει όλους τους αντιπάλους τους, εντός και εκτός έδρας. Στο ματς του πρώτου γύρου ο Εθνικός είχε νικήσει με 3-2 και είχε ελαφρύ προβάδισμα.

Ωστόσο με δεδομένο ότι η διαφορά ήταν μόλις ένας βαθμός ανάμεσα στις δυο ομάδες (στα εφηβικά ανεξαρτήτως σκορ παίρνει δίποντο ο νικητής και έναν πόντο ο ηττημένος), χρειαζόταν να κερδίσει και μέσα στην Ορεστιάδα για να στεφθεί πρωταθλητής. Και τα κατάφερε!

Ο Εθνικός κατέκτησε το πρώτο σετ με 25-19 και το δεύτερο με 25-20. Η Ορεστιάδα προσπάθησε να μπει στο παιχνίδι και μείωσε παίρνοντας το τρίτο σετ με 25-22, αλλά μέχρι εκεί. Οι παίκτες του Εθνικού δεν επέτρεψαν στο τέταρτο σετ να αμφισβητηθεί η κυριαρχία τους και το κατέκτησαν με 25-16.