Α2 Ανδρών: Διπλή ατυχία για την Ασπίδα Ξάνθης που έχασε απο τον Πρωτέα Άρτας

Χωρίς νίκη παραμένει το 2016 μετά από τέσσερα παιχνίδια η Ασπίδα Ξάνθης που γνώρισε την τρίτη διαδοχική ήττα στο πρωτάθλημα αυτή την φορά από τον Πρωτέα Άρτας στο κλειστό γυμναστήριο “Φίλιππος Αμοιρίδης” της Ξάνθης με 31-33. Πέρα απο την ήττα όμως στα άσχημα της αναμέτρησης και ο τραυματισμός του Δημήτρη Κόλλια.

Η ομάδα της Άρτας είχα απο νωρίς το προβάδισμα και το διατηρούσε μέχρι και το φινάλε του πρώτου μέρους με τους Ξανθιώτες να προσπαθούν να μένουν κοντά στο σκορ, όμως στο τελευταίο δεκάλεπτο οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν την διαφορά κλείνοντας το ημίχρονο μπροστά με τέσσερα γκολ. Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά μείωσαν στα δύο γκολ στο πρώτο πεντάλεπτο όμως οι Αρτινοί μόλις μείωναν οι παίκτες της Ασπίδας βρίσκαν τον τρόπο και ξανάχτιζαν διαφορά τεσσάρων τερμάτων.

Στο 51′ και ενώ το σκόρ ήταν στο 24-29 μετά απο μια σύγκρουση ο Κόλλιας έπεσε στο έδαφος με πρόβλημα στον σύνδεσμο στο γόνατο που ευχή όλων είναι να μην αποδειχτεί σοβαρός, ο αθλητής της Ασπίδας πέρασε εκτός αγωνιστικού χώρου πονώντας με τους συμπαίκτες του να “πορώνονται” απο τον τραυματισμό του συναθλητή τους παίζοντας πλέον και για αυτόν. Η ομάδα της Ξάνθης παίζοντας εξαιρετική άμυνα και τον Σταύρο Καίκη κέρβερο κάτω απο τα γκολποστ κατάφεραν στο 58′ να μειώσουν στο γκολ(29-30), όμως μια κακή επιλογή δική τους επίθεση και δύο διαδοχικά γκολ του Μπίγκα “καθάρισαν” το ματς για τους φιλοξενούμενους που έχοντας και την ψυχολογία έφτασαν στη νίκη με 31-33.

Πλέον η ομάδα της Ξάνθης καλείται να βρει τα ψυχικά αποθέματα απο τα συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα καθώς την ερχόμενη εβδομάδα ακολουθεί δεύτερο διαδοχικό εντός έδρας παιχνίδι με τον Ζαφειράκη Νάουσας.

Δεκάλεπτα: 4-8, 9-12, 13-17(ημίχρονο), 20-24, 24-29, 31-33(τελικό αποτέλεσμα)

Διαιτητές: Σαπανίδης – Τζαφερόπουλος

ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ(Θ. Βαφειάδης): Καίκης Στ., Γκουντούλας 1, Βάκκας 7, Ναθαναηλίδης  2, Βαρδάκας, Καζαντζίδης 4, Παπαϊωάννου 1, Καραπαπάζογλου, Ρούφος, Πατσιαβάς 4, Τζίνεβης 5, Μπρατίδης 2, Καίκης Γ., Κόλλιας, Πιστόλας 5, Ξενοπανάγος

ΠΡΩΤΕΑΣ ΑΡΤΑΣ(Κ. Σαράφης): Γεωργαλής, Ρίζος, Φώτης, Μπισκανάκης, Ντάλας 4, Κίτσος 12, Τσέλιος Ν.  5, Γιολδάσς, Τσούλος, Τσέλιος Γ., Κώστας, Κάντσης  1, Βουσάνοβιτς 3, Μπίζγκα 8, Τλούπας