Στη φάκα 7 “χάκερς” της ομάδας Greek Electronic Army – Από το Διδυμότειχο το ένα μέλος

Ανάμεσα στους επτά “χάκερς” που συνέλαβε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για επιθέσεις σε ιστοσελίδες δημοσίων υπηρεσιών αλλά και σε πολλά sites και ιδιωτικές επιχειρήσεις, συμπεριλαμβάνεται και ένας 50χρονος από το Διδυμότειχο.

Πιο συγκεκριμένα από την διαδικτυακή αστυνομία, διερευνήθηκε υπόθεση διαδικτυακών επιθέσεων σε βάρος ιστοσελίδων δημόσιων φορέων και ιδιωτικών εταιριών και σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος επτά ατόμων για παράνομη αντιγραφή, χρήση απορρήτων δεδομένων και πρόσβαση σε προγράμματα και στοιχεία ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από εντοπισμό από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σελίδας της ομάδας «Greek Electronic Army», σε γνωστή ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, με αναρτήσεις σύμφωνα με τις οποίες, μέλη της ομάδας προέβησαν σε επιθέσεις σε βάρος συγκεκριμένων ιστοσελίδων.

Ειδικότερα, στην ιστοσελίδα υπήρχαν αναρτήσεις για διαδικτυακές επιθέσεις, που έλαβαν χώρα κατά το χρονικό διάστημα από 07-01 έως 28-05-2015.

Τα ανωτέρω τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και παραγγέλθηκε στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Στην περίπτωση του Έβρου, οι Αστυνομικοί εντόπισαν στο σπίτι του 50χρονου, ημεδαπού από την περιοχή, κατά την διάρκεια έρευνας που πραγματοποιήθηκε ενώ αυτός απουσίαζε (στις 19 Ιανουαρίου) ένας εσωτερικός σκληρός δίσκος που κατασχέθηκε και διερευνάται.

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια που βρέθηκαν στα σπίτια και των επτά μελών θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εργαστηριακές εξετάσεις. Η δικογραφία, που σχηματίσθηκε για την υπόθεση, θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.