Δεν έκαναν κλήρωση αλλά όρισαν το ζευγάρι Εθνικός-Ορεστιάδα λόγω… των αγροτικών μπλόκων

Απίστευτα πράγματα έγιναν στην κλήρωση της 1ης αγωνιστικής της Γ’ φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος, που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης. Ευρέως γνωστό έγινε το αποτέλεσμά της, που έφερε αντιμέτωπες τις δυο ομάδες του Έβρου σε νοκ άουτ αγώνα που θα διεξαχθεί στις 10 Φεβρουαρίου. Αλλά το ενδιαφέρον δεν ήταν αυτό αλλά το… παρασκήνιό της.

Για να ακριβολογούμε, δεν έγινε ποτέ ορισμός. Εθνικός και Ορεστιάδα αποφασίστηκε να παίξουν μαζί χωρίς να βγει κάποιο μπαλάκι, με το επιχείρημα ότι οι ομάδες είναι κοντά και αν κληθούν να παίξουν για παράδειγμα με ομάδες από την Θεσσαλονίκη, ενδεχομένως να προκληθεί πρόβλημα στις μετακινήσεις τους εξαιτίας των… αγροτικών μπλόκων.

Η μόνη κλήρωση που έγινε ως προς αυτό το ζευγάρι ήταν για το ποια ομάδα θα είναι γηπεδούχος. Ο τρόπος πάντως που έγινε ο ορισμός προκάλεσε αντιδράσεις, καθώς ναι μεν στην προκήρυξη προβλέπονταν γεωγραφικά κριτήρια, ωστόσο αυτά όλοι νόμιζαν ότι δεν θα ήταν τόσο στενά αλλά θα επεκτείνονταν σε βορρά και νότο και όχι σε επίπεδο ενός νομού.

«Δεν υπολογίζαμε τον παράγοντα Σύλλα, ο οποίος αρχικά για το Βορρά, όρισε το ζευγάρι Εθνικού και ΑΟΟ επικαλούμενος το πρόβλημα με τα μπλόκα των αγροτών – λες και δε θα έχουν το ίδιο πρόβλημα ο Ολυμπιακός που θα πάει στην Πάτρα, ο Παναθηναικός που θα πάει στην Καλαμάτα και η Λαμία που θα έρθει στη Δραπετσώνα», σχολίασε χαρακτηριστικά η ομάδα της Δραπετσώνας.

Στην συνέχεια έγινε κλήρωση μεταξύ των τριών ομάδων της Θεσσαλονίκης και της Νίκης Αιγινίου, με την τελευταία να ψαρεύει τον Ηρακλή και τους αιώνιους Άρη και ΠΑΟΚ να κοντράρονται μεταξύ τους. Στη συνέχεια όμως αίσθηση προκάλεσε ότι ο πρόεδρος της ΚΕΔ/ΕΟΠΕ χώρισε τις πέντε ομάδες της Αττικής και τις πέντε της περιφέρειας

«Πρωτάκουστο στη φάση που βρίσκεται το  Κύπελλο Ελλάδας!!!», σχολίασε η ομάδα της Δραπετσώνας. Και άλλες αθηναϊκές ομάδες όμως σημείωναν ότι εφόσον επιλέχθηκε αυτός ο τρόπος για το νότο, έπρεπε να επιλεγεί και για τον βορρά, να πάνε δηλαδή οι τρεις ομάδες της Θεσσαλονίκης από τη μία και ο Εθνικός, η Ορεστιάδα και το Αιγίνιο από την άλλη, οπότε θα είχε αποφευχθεί το εβρίτικο ντέρμπι από το ξεκίνημα.

Όπως προαναφέρθηκε, το επιχείρημα για τον ορισμό του Εθνικός – Ορεστιάδα (στο «Μ. Παρασκευόπουλος» κατόπιν κλήρωσης) ήταν  τα αγροτικά μπλόκα, που ωστόσο είναι αμφίβολο αν θα έχουν παραμείνει στους δρόμους ως τις 10 Αυγούστου. Αλλά και αυτό να συμβαίνει, θα αποτελέσει πρόβλημα και για τις μετακινήσεις των άλλων ομάδων από και προς Αθήνα, καθώς οι αθηναϊκές δεν κληρώθηκαν μεταξύ τους.

 

Αναλυτικά τα ζευγάρια που προέκυψαν:
Εθνικός Αλεξανδρούπολης – Ορεστιάδα
ΠΑΟΚ – Άρης Θεσσαλονίκης
Νίκη Αιγινίου – Ηρακλής
Δραπετσώνα – ΓΣ Λαμία
Κύζικος Ν.Περάμου – Παμβοχαϊκός
Καλαμάτα ’80 – Παναθηναϊκός
Παναχαϊκή – Ολυμπιακός
ΑΟΠ Κηφισιάς – Φοίνικας Σύρου.