3.000 μπισκότα έπλασαν και πούλησαν οι μαθητές του 5ου παιδικού σταθμού Κομοτηνής

Συγκεντρώνοντας 700 ευρώ με τα οποία και αγόρασαν βασικά είδη ανάγκης για την ενίσχυση της εθελοντικής δράσης «Ο Άη Βασίλης άργησε μία μέρα 4»

Όχι ένα, όχι δύο, αλλά 3.000 μπισκότα ζύμωσαν, έψησαν και πούλησαν οι μαθητές του 5ου Παιδικού Σταθμού Κομοτηνής, στα πλαίσια της συμμετοχής τους στην εθελοντική δράση «Ο Άη Βασίλης άργησε μία μέρα 4».

Ως άλλα μικρά ξωτικά, βοηθοί του αργοπορημένου Άη Βασίλη, οι μαθητές του παιδικού σταθμού, με τη βοήθεια και την προτροπή των παιδαγωγών τους, αλλά και την υποστήριξη των γονέων τους, αποφάσισαν φέτος να κάνουν κάτι διαφορετικό για να προσφέρουν στους συμπολίτες μας που βρίσκονται σε ανάγκη.

«Θελήσαμε να δώσουμε στα παιδιά να καταλάβουν ότι πρώτα δημιουργώ, κοπιάζω και κερδίζω από αυτό και έπειτα αυτό που κερδίζω το προσφέρω απλόχερα στους ανθρώπους της πόλης μας»

Το πρόγραμμα ξεκίνησε αρκετές εβδομάδες πριν, με την παρασκευή των μπισκότων στις εγκαταστάσεις του παιδικού σταθμού από τους ίδιους, πάνω στη λογική της μύησής τους από μικρή ηλικία στην αξία της προσφοράς και του εθελοντισμού. Όπως ανέφερε μιλώντας στην ραδιοφωνική εκπομπή του αργοπορημένου Άη Βασίλη, παιδαγωγός του παιδικού σταθμού «θελήσαμε εντάσσοντας την εν λόγω δράση μέσα στο καθημερινό πρόγραμμα του σταθμού, να δώσουμε αρχικά στα παιδιά να καταλάβουν ότι πρώτα δημιουργώ, κοπιάζω και κερδίζω από αυτό και έπειτα αυτό που κερδίζω το προσφέρω απλόχερα στους ανθρώπους της πόλης μας που αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης».

Μετά το τέλος της παρασκευής όπως εξήγησε η ίδια, τα παιδιά μαζί με τη βοήθεια των γονέων τους ανέλαβαν επίσης και το κομμάτι της πώλησης τους, συγκεντρώνοντας τα χρήματα σε κουμπαράδες, το τελικό ποσό που προέκυψε από τους οποίους κατά το άνοιγμά τους ήταν περίπου 700 ευρώ.

Ακολούθως τα ίδια τα παιδιά συνοδεία των παιδαγωγών τους επισκέφθηκαν σούπερ μάρκετ της περιοχής όπου και διέθεσαν το συγκεντρωθέν ποσό για την αγορά των βασικών ειδών που ζητήθηκαν από την εθελοντική δράση και τα οποία θα διατεθούν όπως όλα τα συγκεντρωθέντα προϊόντα στις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Κομοτηνής και από εκεί στους συμπολίτες μας που βρίσκονται σε ανάγκη.

21453916562«Αρκούσε να δει κάποιος τα χαμόγελα, τα πρόσωπα και τις αντιδράσεις των παιδιών από το πρώτο έως και το τελευταίο στάδιο»

«Τα παιδιά μας κατάλαβαν τι σημαίνει προσφέρω μέσω από τη δική τους δημιουργία» επεσήμανε η παιδαγωγός τονίζοντας πως «αρκούσε να δει κάποιος τα χαμόγελα, τα πρόσωπα και τις αντιδράσεις των παιδιών από το πρώτο έως και το τελευταίο στάδιο για να κατανοήσει ότι πραγματικά μυήθηκαν σε όλο αυτό. Και αυτό είναι το μεγάλο κέρδος, καθώς αν από αυτή τη μικρή ηλικία, των 3-5 ετών βάλει κάποιος το λιθαράκι για να κατανοήσουν τη σημασία της προσφοράς, του εθελοντισμού, της συλλογικότητας, καταλαβαίνουμε πόσα πολλά μπορούν να μας δώσουν και πόσο μεγάλες θετικές αλλαγές μπορούν να επιφέρουν αυτά τα πεντάχρονα χεράκια, τόσο για την πόλη όσο και για ολόκληρη τη χώρα».

Σε χθεσινή εκδήλωση οι μαθητές και οι παιδαγωγοί του σταθμού παρέδωσαν τα συγκεντρωθέντα τρόφιμα στην υπεύθυνη της δράσης κ. Άρτεμις Τσολάκη, ευχαριστώντας με τη σειρά τους όλους όσους βοήθησαν στην επιτυχή υλοποίηση της ιδέας. Συγκεκριμένα στο ευχαριστήριο σημείωμα που εξέδωσαν απηύθυναν θερμές ευχαριστίες στον Σύλλογο γονέων και κηδεμόνων, τον αρτοποιό κ. Γιώργο Τσακίρη, το προσωπικό των προηγούμενων ετών και το Δ.Σ. του συλλόγου, τα παιδιά και τους γονείς που κατάφεραν να μαζέψουν το σεβαστό αυτό ποσό, την εταιρεία Νουνού για την μειωμένη τιμή που προσέφερε στην αγορά βρεφικού γάλακτος, καθώς και το σούπερ μάρκετ Family για την προσφορά γάλατος διαρκείας.

ΠΗΓΗ: http://www.paratiritis-news.gr