Το άγνωστο παρασκήνιο της «προδοσίας»: Η πτήση τσάρτερ, το τηλεφώνημα του «Ελέ» και ο «άναυδος» Τζελέπης

Ένα «ευχαριστώ» και μια… καρφάρα  περιλάμβανε η ανακοίνωση του Πανθρακικού για το διαζύγιο με τον Δημήτρη Ελευθερόπουλο. Κάτι βέβαια που ακόμη και έτσι αποδεικνύει πως μόνο…βελούδινο δεν ήταν, αν και στην Κομοτηνή παρότι τον χαρακτηρίζουν «προδότη» για την στάση του και παραμένουν έξω φρένων μαζί του, επίσημα περιορίστηκαν σε μερικές μπηχτές. Προφανώς επειδή μπορεί η συνεργασία τους να τερματίστηκε πρόωρα κι άδοξα αλλά υπάρχουν ακόμη…εκκρεμότητες.

Στο «24ο Ευαγγέλιο», την επιτυχημένη παρασκηνιακή στήλη του Ευάγγελου Μίχου στο Sport24, που αξίζει να σημειωθεί ότι αποκάλυψε πρώτο και αποκλειστικά το ενδιαφέρον της Βέροιας για τον Ελευθερόπουλο (μετά τον αγώνα του Πανθρακικού με τον Παναιτωλικό), μεταφέρθηκαν τα εξής που χρεώνουν οι «Κροκόδειλοι» στον νεαρό Έλληνα κόουτς:

* Την  προηγούμενη εβδομάδα κι ενώ είχε φουντώσει η φημολογία ότι ο Ζήσης Βρύζας έκανε πρόταση στους Ελευθερόπουλο (φίλοι από την εποχή της  συνύπαρξής τους στην Εθνική) – Βενετίδη (πρώην συμπαίκτες και κουμπάροι), προκειμένου να αναλάβουν την τεχνική ηγεσία της Βέροιας στην μετά-Γεωργιάδη εποχή, ο πρόεδρος του Πανθρακικού φέρεται να ζήτησε από τον «Έλε» να ξεκαθαρίσει την θέση του. Κι αυτό γιατί – όπως υποστηρίζουν- δεν ήθελαν να πάνε στον «τελικό» με την Καλλονή έχοντας στον πάγκο έναν προπονητή «φευγάτο», για τον οποίο μάλιστα κυκλοφορούσε το… σενάριο της ήδη συμφωνίας του με την «ανταγωνίστρια» Βέροια.

Αν πιστέψουμε  τους ανθρώπους του Πανθρακικού, ο Ελευθερόπουλος διέψευσε τα πάντα και κοουτσάρισε κανονικά την ομάδα του στην «καταστροφική» ήττα από την ουραγό Καλλονή, η οποία και ψαλλίδισε τις ελπίδες παραμονής στην Super League…

* Όταν η αποστολή του Πανθρακικού γύρισε με πτήση τσάρτερ από την Μυτιλήνη στην Αλεξανδρούπολη, ο Δημήτρης Τζελέπης μετέφερε με το αυτοκίνητό του τον Δημήτρη Ελευθερόπουλο στον προορισμό του. Και σύμφωνα με τα όσα διαρρέουν από το περιβάλλον του προέδρου του Πανθρακικού, στην συζήτηση που έγινε μεταξύ τους το καταληκτικό συμπέρασμα ήταν: “δεν πειράζει, συνεχίζουμε την προσπάθεια για την σωτηρία”

 Μισή ώρα μετά  ο Ελευθερόπουλος φέρεται να τηλεφώνησε στον Τζελέπη και να τον άφησε… άναυδο λέγοντάς του: “Αποφάσισα να φύγω από την Κομοτηνή. Δεν θα πάω στην επόμενη προπόνηση. Έχω συμφωνήσει με τη Βέροια. Δεν μπορούσα να στο πω δια ζώσης και για αυτό το κάνω τηλεφωνικά…”. Με το παράπονο των ανθρώπων του Πανθρακικού να εστιάζεται στο ότι τώρα που βρέθηκε Σουπερλιγκάτη ομάδα να του κάνει πρόταση, τους παράτησε με το επιχείρημα πως δεν σώνεται η παρτίδα, ενώ όταν τους είχε αυτοπροταθεί έλεγε άλλα: “Πάρτε με. Πιστεύω στην ομάδα και θα σωθούμε”.

Στο δια ταύτα:

1ον) οι άνθρωποι του Πανθρακικού γνώριζαν για το έντονο φλερτ της Βέροιας με τον προπονητή τους αφού το είχαν… αποκαλύψει και στους ανθρώπους του Παναιτωλικού, στο περιθώριο της μεταξύ τους αναμέτρησης. Πριν ακόμη απολυθεί ο Γεωργιάδης, αφού όπως χαρακτηριστικά έλεγαν, ακόμα και ισοπαλία να έπαιρνε η Βέροια στην Τούμπα κόντρα στον ΠΑΟΚ (την ίδια αγωνιστική, 18η) θα τον… σούταραν, για αυτό είχαν από τότε προσεγγίσει τον «Ελέ». Άρα μάλλον δεν έπεσαν από τα σύννεφα στην Κομοτηνή όπως υποστηρίζουν…

2ον) ο Ελευθερόπουλος την εβδομάδα που πέρασε από το εντός έδρας ματς με τον Παναιτωλικό μέχρι το εκτός έδρας με την Καλλονή, είναι αλήθεια πως…βασανίστηκε στο να αποφασίσει. Από την μια η πρόταση της Βέροιας ήταν δελεαστική, από την άλλη ήταν το ηθικό κομμάτι στην μέση, αφού δεν ήθελε να εγκαταλείψει τον Πανθρακικό πριν από την κρισιμότερη μάχη στον …πόλεμο για την παραμονή του. Στο συγκεκριμένο διάστημα το συζήτησε με τους στενούς συνεργάτες και φίλους του, έγινε  πραγματικά μια «πάλη» μέσα του που… μετέθεσε την οριστική του απόφασή για μετά τον «τελικό» με την Καλλονή.

Καταλήγοντας το άρθρο του, ο συντάκτης του αναφέρει: «Δεν πιστεύω πως από το αποτέλεσμα της εν λόγω αναμέτρησης ο «Ελέ» θα αποφάσιζε «μένω» ή «φεύγω». Πιθανότατα να του ήταν πιο εύκολο να το πει «δια ζώσης», ότι αποχωρεί από τον Πανθρακικό, έχοντας πάρει προηγουμένως το «διπλό» στην Μυτιλήνη. Γιατί κατά βάθος έβλεπε πως θα ήταν μια άνιση μάχη, αφού εκτός του περιορισμού μεταγραφών λόγω του οικονομικού, θα αποδυναμωνόταν το υπάρχον ρόστερ λόγω αποχωρήσεων ή πωλήσεων βασικών παικτών…».