Χάθηκε για την Θράκη από γειτονική πόλη η διοργάνωση του Πανελλήνιου Στίβου Παμπαίδων – Παγκορασίδων

Δεν θα διεξαχθεί τελικά στην Αλεξανδρούπολη το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου Παμπαίδων – Παγκορασίδων, αν και διεκδικούσε την διοργάνωση ο Δήμος σε συνεργασία με τον Εθνικό.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΣΕΓΑΣ, ο βόρειος όμιλος του Πανελληνίου Παμπαίδων – Παγκορασίδων θα γίνει στην Καβάλα και ο νότιος στο Ναύπλιο.

Έτσι χάθηκε από την μακεδονική πόλη, αλλά τουλάχιστον γειτονική μας, της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, η ευκαιρία να φιλοξενηθεί μαι διοργάνωση πιυ θα έφερνε άμεσα έσοδα από την παρουσία τόσων αθλητών και των οικογενειών τους.

Όπως έχει γράψει το ThrakiSportS, το Πανελλήνιο Παμπαίδων – Παγκορασίδων θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο 2 και 3 Ιουλίου του 2016.

Τα Τρίκαλα ή η Λάρισα (η τελική απόφαση τον Φεβρουάριο) θα φιλοξενήσουν το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων Κορασίδων (25-26/6).

Το Πρωτάθλημα Νέων-Νεανίδων  θα γίνει στη Λάρισα (30-31/7), ενώ εκείνο των Εφήβων- Νεανίδων (9-10/7), όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια, στην πόλη των Σερρών.

Η μεγάλη είδηση είναι ασφαλώς ότι στην Πάτρα επιστρέφει ύστερα από έξι χρόνια το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών – Γυναικών (18-19/6).

Οι κορυφαίοι Έλληνες αθλητές και αθλήτριες θα αγωνιστούν στο Παμπελοποννησιακό, στο στάδιο δηλαδή όπου έγινε και το Πρωτάθλημα του 2010.

Η κακή κατάσταση του αγωνιστικού χώρου στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας (χαρακτηριστικές οι διαμαρτυρίες Μπανιώτη που κινδύνευσε με τραυματισμό πέρυσι), ανάγκασε την ομοσπονδία να αναζητήσει λύση σε άλλη πόλη και η Πάτρα κρίθηκε ως η ιδανική.

Όπως καταλάβατε, η Θράκη έμεινε στην απέξω…