Οι ασθενείς πάνε στο Νοσοκομείο Κομοτηνής με… φάρμακα από το σπίτι τους

Για φοβερές ελλείψεις στα νοσοκομεία της Θράκης και για ελάχιστες ειδικότητες έκανε λόγω ο Σάββας Δευτεραίος μέλος της διοίκησης της Ένωσης νοσοκομειακών γιατρών Θράκης, κατά την διάρκεια εκδήλωσης του ΠΑΜΕ Ροδόπης σχετικά με την ασφάλιση και την κατάσταση στο χώρο της Υγείας.

Στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης ο τελευταίος οδοντίατρος συνταξιοδοτήθηκε πριν από 4 χρόνια. Μην σου τύχει μετά τις 8 το βράδυ να πονέσει το δόντι σου είπε ο κ Δευτεραίος.

Παρ όλη όμως την έλλειψη προσωπικού σε γιατρούς, γιατροί πανεπιστημιακοί έχουν αρχίσει και φεύγουν για το εξωτερικό. Τουλαχιστον 3 έχουν ήδη φύγει κι ας είχαν τον βαθμό που επίκουρου καθηγητή, ένας ακτινολόγος, ένας καρδιοχειρουργός κι ένας ουρολόγος. Με τα χρήματα που έπαιρναν δεν μπορούσαν να επιβιώσουν όπως λεει ο κ Δευτεραιος , γιατί σπουδαζαν παιδιά και δεν τα έβγαζαν πέρα.

Από την άλλη όμως ανθεί και η παραοικονομία στο χώρο της υγείας ο χρηματισμός δηλαδή των νοσοκομειακών γιατρών. “Αυτά πρέπει να καταγγέλλονται» πρόσθεσε ο κ Δευτεραίος “για να περιοριστεί το φαινόμενο.

Σε όλα αυτά έρχεται να προστεθεί και η υποχρηματοδότηση των νοσοκομείων. Σε μια εξέταση έδωσα την ακτινογραφία στον ασθενή χωρίς φάκελο. του είπα συγνώμη αλλα δεν έχουμε φακέλους. Αυτό δεν είναι τίποτα οι γιατροί ζητούν από τους ασθενείς να φέρνουν τα φάρμακα τους από το σπίτι τους” είπε καταληκτικά ο κ. Δευτεραίος.

 

Πηγή: ert.gr