ΕΠΣ Θράκης: Όσα έγιναν στο μεγάλο ντέρμπι της αγωνιστικής ανάμεσα σε Κόσμιο και Σιδηροχώρι

Ο ΠΑΟΚ Κοσμίου ήταν ο μεγάλος νικητής στο πιο σημαντικό παιχνίδι της 17ης αγωνιστικής της Α1 Κατηγορίας της ΕΠΣ Θράκης με την δεύτερη στην βαθμολογία Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου. Μετά από ένα ενδιαφέρον παιχνίδι με αρκετές φάσεις μπροστά στις δύο εστίες, οι γηπεδούχοι πήραν την νίκη με 1-0 χάρη σε τέρμα που πέτυχε ο Γκόγκος με ψύχραιμο πλασέ στο 58ο λεπτό.

Στην αναμέτρηση έκανε πρεμιέρα με την φανέλα του Κοσμίου ο Αμέτ Ερκάν, που ως γνωστόν μεταγράφηκε εκεί από τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης. Οι γηπεδούχοι έδειξαν ότι ενισχυμένοι όπως είναι μετά την χειμερινή μεταγραφική περίοδο, έχουν την δυνατότητα να καλύψουν το χαμένο έδαφος και να διεκδικήσουν τον τίτλο και την επιστροφή τους στην Γ’ Εθνική.

Το πρώτο ημίχρονο ανήκε σχεδόν ολοκληρωτικά στους γηπεδούχους, με εξαίρεση την ευκαιρία του Σουλτανίδη στο 37′ που είδε την μπάλα να περνά λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο δεύτερο ημίχρονο το παιχνίδι ήταν πιο μοιρασμένο. Οι φιλοξενούμενοι διαμαρτύρονται για δύο περιπτώσεις πέναλτι, όπως υποστηρίζουν, σε ανατροπές των Χατζήπαπα και Αμοιρόπουλου προς το τέλος του αγώνα, αλλά και οι γηπεδούχοι σημείωσαν στο 55′ τέρμα με τον Μάναλη που ακυρώθηκε από τον Κουμπαράκη για επιθετικό φάουλ στον Μαραγκό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ως βοηθούς ο Κουμπαράκης είχε τους Χαρίτση και Δανδανίδη (φωτογραφία από την έναρξη του αγώνα από το rodopisports).

ΠΑΟΚ ΚΟΣΜΙΟΥ (Δίγκας): Μπουτσαχτσή Εφτούν, Κυπιτρόγλου, Γιαπρακτσής, Παναγιώτου, Ταμάμης, Ξενάκης, Μάναλης, Φλέγγας (20΄ Βοργιατζίδης), Αμέτ Ερκάν, Ταβασίδης (75΄ Αθανασίου), Γκόγκος (78΄ Ζαχαρόπουλος)
ΔΟΞΑ ΝΕΟΥ ΣΙΔΗΡΟΧΩΡΙΟΥ (Σκουλής): Ποιμενίδης, Αμοιρόπουλος, Μαραγκός, Παναγιώτου, Σουλτανίδης, Ντεμιρτζίδης, Μαυρόπουλος (46΄ Ξενοδοχίδης), Λεφής, Δανίδης, Γαΐδας, Χατζήπαπας.