Ασημένιο μετάλλιο για τον Γρηγόρη Αναστασιάδη στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ελληνορωμαϊκής Πάλης

Στο δεύτερο σκαλί του βάθρου της κατηγορίας των 59 κιλών ελληνορωμαϊκής του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Πάλης Ανδρών Γυναικών που διεξήχθη στα Άνω Λιόσια ανέβηκε ο Γρηγόρης Αναστασιάδης της Ολυμπιακής Φλόγας Ξάνθης.

Συμπλήρωσε έτσι ο Ξανθιώτης πρωταθλητής μια πενταετίας επιτυχίων στα πανελλήνια πρωταθλήματα, καθώς την σεζόν  2010-2011 έχει καταφέρει να ανέβει και στο ψηλότερο σκαλί, όταν μετείχε όμως στα 55 κιλά.

Αυτή τη φορά εμπόδιο στον θρακιώτη παλαιστή για να κατακτήσει το χρυσό στάθηκε στον μεγάλο τελικό της κατηγορίας ο Απόστολος Μανουηλίδης του Ηρακλή Περιστερίου, παραδοσιακής δύναμης του αθλήματος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ηρακλής Περιστερίου ισοβάθμησε με τον Παναθηναϊκό στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας με 54 πόντους. Πρωταθλητής αναδείχθηκε ο Εθνικός Γυμναστικός Σύλλογος με 82 βαθμούς.

Τα χάλκινα μετάλλια στην κατηγορία των 59 κιλών όπου διακρίθηκε ο Γρηγόρης Αναστασιάδης υτα κατέκτησαν ο Λεωνίδας Δογανης του ΠΑΟΚ και ο Μιχάλης Κουτσουρίδης του Ηρακλής Περιστερίου.

Η φωτογραφία είναι από την απονομή της κατηγορίας, προέρχεται από το palema.gr και εικονίζει τον θρακιώτη πρωταθλητή πάνω στο δεύτερο σκαλί του βάθρου.

 

Στους διακριθέντες της ελληνορωμαϊκής σε ατομικό επίπεδο ήταν ο Δημήτρης Τσεκερίδης του ΠΑΟΚ στα 85 κιλά, αλλά και οι γνωστοί στους θρακιώτες Γιώργος και Ξενοφώντας Κουτσούμπας, που επέστρεψαν μετά από δύο χρόνια στην ενεργό δράση και κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο, στις κατηγορίες 98κ. και 130κ.

Στην ελευθέρα πάλη, στους άντρες πρωταθλητής σύλλογος αναδείχτηκε ο Αγιος Γεώργιος Σερρών με 43 βαθμούς. Δεύτερος ο Μέγας Αλέξανδρος Ασπροπύργου με 41β. και τρίτος ο Πολυνίκης Ταύρου με 22 βαθμούς.

Στις γυναίκες πρωταθλητής Ελλάδος στέφθηκε ο ΑΟ Ευπυριδαι Αν. Λιοσίων με 23βαθμούς. Τη δεύτερη θέση κατέκτησε ο ΠΑΟ Βόλου και την τρίτη ο Ατλας Καλλιθέας.

Από το αγωνιστικό πρόγραμμα ξεχώρισε η εμφατική παρουσία του Τιμοφέι Ξενίδη στην κατηγορία των 86 κιλών, ο οποίος άφησε ελπίδες ενόψει των Προολυμπιακών τουρνουά.

Επίσης σε εξαιρετική κατάσταση εμφανίστηκε ο Γιώργος Σαββουλίδης, ο οποίος κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία των 74κ. και δείχνει ικανός να προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΠΑΛΗΣ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΟΡΩΜΑΪΚΗ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ