ΕΠΣ Ξάνθης: Όσα έγιναν στο επεισοδιακό ντέρμπι Αβάτου με Θαλασσιά με δύο κόκκινες και … τούρτα έκπληξη!

Ήταν αναμφίβολα το μεγάλο ντέρμπι της 17ης αγωνιστικής και εν πολλοίς θα έκρινε το ποια ομάδα θα  έμενε ζωντανή στο κυνήγι του Ορφέα Ξάνθης για την κατάκτηση του τίτλου του πρωταθλήματος της Α’ κατηγορίας της ΕΠΣ Ξάνθης, ίσως αυτή η “πίεση” συνετέλεσε αρνητικά για να δούμε ένα κακό παιχνίδι με ελάχιστα λεπτά καθαρού αγώνα.

Η αναμέτρηση δύο εκ των κορυφαίων ομάδων τα τελευταία χρόνια του ερασιτεχνικού της Ξάνθης, με τον δίς πρωταθλητή Άρη Αβάτου να υποδέχεται την δεύτερη φέτος Αναγέννηση, που λίγες μέρες νωρίτερα πήρε μεγάλη πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου, όχι μόνο δεν ήταν διαφήμιση του ερασιτεχνικού της Ξάνθης αλλά το ακριβώς αντίθετο, με τις δύο ομάδες να μένουν στο 0-0 μετά απο ένα ματς με πολλές γκρίνιες, πολλές διακοπές, δύο αποβολές και ελάχιστα λεπτά καθαρού αγώνα.

Στο πρώτο μέρος οι δύο ομάδες μπήκαν πολύ δυνατά, έως υπερβολικά πολύ δυνατά με τον διαιτητή της συνάντησης Βασίλη Ουζουνίδη να διακόπτει ουκ ολίγες φορές το παιχνίδι καθώς τα νεύρα απο νωρίς ήταν τεταμένα. Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε χωρίς κάτι το αξιοσημείωτο.

Στην επανάληψη η αναμέτρηση σημαδεύτηκε απο τις πολλές διακοπές και τις δύο αποβολές ποδοσφαιριστών της γηπεδούχου ομάδας, αρχικά του Κώστα Κουτσομιχάλη που δέχτηκε δύο κίτρινες σε μικρό χρονικό διάστημα αρχικά για μαρκάρισμα και εν συνεχεία για χτύπημα εκτός φάσης στον Πέτρο Σαρηγιαννίδη. Στο διάστημα που η ομάδα του Αβάτου αγωνιζόταν με δέκα η Θαλασσιά έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Χριστοφορίδη αλλά των πρώην επιθετικό του Αβάτου σταμάτησε με εντυπωσιακό τρόπο ο Ράπτης. Και εκεί που είχαν ηρεμήσει κάπως ο διαιτητής της συνάντησης έβγαλε και δεύτερη κόκκινη σε παίκτη του Αβάτου, και πιο συγκεκριμένα στον Μιχάλη Ταχτσίδη που και αυτός είδε δύο κίτρινες στο δεύτερο ημίχρονο αρχικά για μαρκάρισμα και η δεύτερη για κάτι που είπε στον διαιτητή με τον ρέφερι της συνάντηση να το θεωρεί προσβλητικό.

Η αναμέτρηση έληξε με τις δύο ομάδες μόνο χαμένες να βγαίνουν από το συγκεκριμένο ματς που θα θέλουν αναμφισβήτητα να το ξεχάσουν όλοι. Μοναδικό ευχάριστο γεγονός η τούρτα έκπληξη των ποδοσφαιριστών του Άρη Αβάτου στον προπονητή της ομάδας Κυριάκο Κετσιεμενίδη και τον μέσο της ομάδας Σουκρήογλου Σουκρή που είχαν τα γενέθλια τους, με τον Σουκρήογλου μάλιστα να φορά και το περιβραχιόνιο του αρχηγού.

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΚΟΡΕΡ ΣΤΙΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΤΗΣ 17ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΤΗΣ Α’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΡΗΣ ΑΒΑΤΟΥ(Κ. Κετσιεμενίδης): Ράπτης, Πουρναράκης, Μπουνταγκίδης, Φεταχίδης, Κουτσομιχάλης, Σουκρήογλου, Ταχτσίδης, Βασιλειάδης Γ., Κοτόπουλος (50′ Καραγιάννης), Μαγουλάς(75′ Μαραντάς), Γκέκας(80′ Εφεντόπουλος)

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΘΑΛΑΣΣΙΑΣ(Γ. Αποστολίδης): Περπερής, Κελίδης, Κοτζάκελης Στ., Μπαραϊρακταρίδης, Σαρηγιαννίδης Αλ., Τουργαίδης Κ.(74′ Κιαχίδης Μ.), Τουργαίδης Στ., Σαρηγιαννίδης Π., Χριστοφορίδης, Καζάκης, Πεντεζίδης Παν.(60′ Πεντεζίδης Πετρ.)