Γ’ Εθνική: Συνεχίζει απτόητη η Ασπίδα Ξάνθης που πέρασε και απο το Νέο Σκοπό!

Ακόμη μια νίκη  που την διατηρεί στην δεύτερη θέση ισόβαθμη με την ΧΑΝΘ, την οποία υποδέχεται την επόμενη εβδομάδα, πέτυχε η Ασπίδα Ξάνθης που κέρδισε και στην έδρα του Ορφέα Ν. Σκοπού στις Σέρρες με 76-69.

Το παιχνίδι ήταν ιδιαίτερα συναρπαστικό με την αξιόμαχη του Ορφέα Νέου Σκοπού να δυσκολεύει πολύ την Ξανθιώτικη ομάδα ειδικά στο πρώτο μέρος, που οι γηπεδούχοι ήταν ανώτεροι. Στο δεύτερο ημίχρονο και πιο συγκεκριμένα στην τρίτη περίοδο οι παίκτες της Ασπίδας πάτησαν το γκάζι και κατάφεραν όχι μόνο να πάρουν το προβάδισμα αλλά να χτίσουν και μια διαφορά 6 πόντων. Στην τελευταία περίοδο το ματς ήταν ιδιαίτερα θεαματικό με τους Ξανθιώτες να έχουν τις απαντήσεις μόλις πλησίαζαν κοντά στο σκορ οι Σερραίοι.

Το τελικό 76-69 υπέρ της Ασπίδας διατηρεί την Ασπίδα στην δεύτερη θέση, και πλέον άπαντες στο στρατόπεδο της Ξανθιώτικης ομάδας περιμένουν το μεγάλο παιχνίδι με την ΧΑΝΘ την Κυριακή 31 Ιανουαρίου στο κλειστό γυμναστήριο “Χριστίνα Χριστοδούλου” του Ευμοίρου. Κορυφαίοι για τους Ξανθιώτες οι δύο αρχηγοί της ομάδας Στεφανίδης και Κουτσογιάννης έχοντας άξιους συμπαραστάτες στο σκοράρισμα τους Κουμπάνη και Χατζημιχαηλίδη, ενώ σημαντικούς πόντους σημείωσαν Παπαδάκης και Τσιώγκας.

Δεκάλεπτα: 11-11, 33-29(ημίχρονο), 48-54, 69-76(τελικό αποτέλεσμα)

Διαιτητές:Γερακίνης – Ξέρας

ΟΡΦΕΑΣ Ν. ΣΚΟΠΟΥ (Κοκολιός): Πεχλιβάνης 19 (1), Παππάς 8, Δεμερτζής 15 (2), Σουλούγκας 7 (1), Χατζής 1, Καβαργύρης 9, Ιωσηφίδης 2, Κηπουρός 8, Καντσουρίδης.

ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ(Κ. Ιωαννίδης): Κουμπάνης  11(1), Παπαδάκης  8, Γρούδος  2, Τσιώγκας  6(2), Στεφανίδης  15(2), Χατζημιχαηλίδης  14(2), Κουτσογιάννης Απ.  16(1), Παλάκης 2, Πέτς  2, Καραμπίνης