Γ’ Εθνικής: Βήμα σωτηρίας για Εθνικό με άνετη και δίκαιη επικράτηση επί της Κρύας Βρύσης

Ο Εθνικός επιβλήθηκε της Κρύας Βρύσης με 2-0 στα πλαίσια της 20ης αγωνιστικής για τον 1ο όμιλο της Γ Εθνικής κατηγορίας, την προσπέρασε στον βαθμολογικό πίνακα και πήρε μεγάλη βαθμολογική, αλλά και ψυχολογική ανάσα, ατενίζοντας το μέλλον με περισσότερη αισιοδοξία, όσον αφορά τη μάχη της παραμονής.

Οι φιλοξενούμενοι έχασαν την πρώτη ευκαιρία στο παιχνίδι, καθώς στο 11′ έπειτα από γέμισμα του Μπρέγκου, ο Αστρίδης έστειλε με κεφαλιά την μπάλα άουτ. Οι Εβρίτες από εκείνο το σημείο ανέβασαν την απόδοση τους, αρχικά στο 17ο λεπτό ο Κυριζάκης έβγαλε τη σέντρα, ο Σιμιτσάκης έκανε την προβολή, όμως ο Μπρέγκου έδιωξε σε κόρνερ, ενώ ένα λεπτό αργότερα στο 18′ ο Θεοδωράκης επιχείρησε τη σέντρα με τον Σιμιτσάκη να πιάνει εντυπωσιακή κεφαλιά, αλλά το οριζόντιο δοκάρι να σταματά την προσπάθεια του.

Όμως δεν άργησε να έρθει το γκολ για τους γηπεδούχους, συγκεκριμένα στο 22ο λεπτό σέντραρε ο Γωνιάδης από αριστερά ο Μπρέγκου βρέθηκε στην πορεία της μπάλας και στην προσπάθεια του να διώξει έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. Ο Εθνικός συνέχισε να πιέζει την ομάδα του Απόλλωνα, χάνοντας άλλες δύο σημαντικές φάσεις μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, ειδικότερα στο 27΄ η πάσα του Κυριζάκη κατέληξε στον Σιμιτσάκη, ο οποίος πλάσαρε με τον γκολκίπερ της Κρύας Βρύσης Δεληχατζή να απομακρύνει σε κόρνερ, αλλά και στο 34′ όπου ο Γωνιάδης σούταρε εκτός περιοχής, βλέποντας έξω από την εστία του τον Δεληχατζή με την μπάλα να περνά άουτ.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με δύο τεράστιες χαμένες ευκαιρίες για τους γηπεδούχους, αρχικά στο 48ο λεπτό ο Γωνιάδης έδωσε την πάσα από αριστερά στον Κυριζάκη, ο οποίος αφύλακτος στην καρδιά της μεγάλης περιοχής αστόχησε στέλνοντας τη μπάλα άουτ. Στο 60′ έπειτα από παράλληλη πάσα του Τορομανίδη, ο Κυριζάκης σε άδειο τέρμα, από το μισό μέτρο έστειλε έξω τη μπάλα και όχι στα δίχτυα.

Ο μονόλογος των γηπεδούχων συνεχίστηκε, καθώς στο 64′ έπειτα από πάσα του Τορομανίδη ο Γκαϊδατζής πλάσαρε με τον Δεληχατζή να αποκρούει εκπληκτικά σε κόρνερ. Ο Απόλλωνας είχε μία φάση στο 67′ με το σουτ του Αστρίδη να περνά άουτ, όμως οι γηπεδούχοι στο 72′ κλείδωσαν το πολύτιμο τρίποντο, όταν Γωνιάδης επιχείρησε το σουτ η μπάλα χτύπησε στο χέρι του Κίτσα και ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα, με τον επιθετικό των Εβριτών να αναλαμβάνει ο ίδιος την εκτέλεση, διπλασιάζοντας τα τέρματα για την ομάδα του μέσα σε αποθέωση.

Έπειτα ο ρυθμός έπεσε, η Κρύα Βρύση είχε δύο ευκαιρίες στο 77′ με το φάουλ του Μύρλου να καταλήγει στα χέρια του Καλαϊτζίδη, ενώ στο 89ο λεπτό ο γκολκίπερ μπλόκαρε ξανά τη μπάλα στο σουτ του Σιδηρόπουλου. Το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με τον Τορομανίδη να δέχεται στο 90’+2′ δεύτερη κίτρινη κάρτα, κόκκινη, για καθυστέρηση. Έτσι οι Θρακιώτες πήραν μια σπουδαία νίκη και αναπτέρωσαν τις ελπίδες τους για παραμονή στην κατηγορία, ενώ η ομάδα του Απόλλωνα Κρύας Βρύσης θα παλέψει επίσης για τον ίδιο στόχο μέχρι το φινάλε του πρωταθλήματος.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ  (Καρυπίδης): Καλαϊτζίδης, Θάνος, Τσαμουρλίδης, Παρασκευάς, Δούπας, Χελιδώνης Κυριζάκης (65′ Πελτέκης), Τορομανίδης, Σιμιτσάκης (84′ Αμπραχαμιάν), Θεοδωράκης (61′ Γκαϊδατζής), Γωνιάδης

ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΡΥΑΣ ΒΡΥΣΗΣ (Τομπάζης): Δεληχατζής, Παπαδόπουλος Γ., Δανιτλίδης (44′ Παρράς), Μπρέγκου, Βοτάρης, Κίτσας, Τσελοσάνι, Μύρλος (82′ Πάρδας), Σιδηρόπουλος Χ., Πετρίδης, Σιδηρόπουλος Π.