To pregame της αναμέτρησης Παναχαϊκή Πετοσφαίριση 2013 – ΑΟ Ορεστιάδα (19:00, LIVE ThrakiSportS)

Στην Αγυά Πάτρας ανάμεσα στις πιο ντεφορμέ ομάδες του πρωταθλήματος, την Παναχαϊκή και την Ορεστιάδα, θα γίνει μια πολύ σημαντική αναμέτρηση, αφού οι δύο ομάδες προέρχονται από τέσσερις σερί ήττες.

Η Ορεστιάδα μπορεί να πατάει στην 8η θέση του βαθμολογικό πίνακα αλλά η θέση της είναι επισφαλής μετά τις τέσσερις συνεχόμενες ήττες, το δύσκολο πρόγραμμα που ακολουθεί και την ενίσχυση των υπολοίπων ομάδων. Επίσης θέλει ρεβάνς για την ήττα του Α΄γύρου στην έδρα της από τους Πατρινούς.

«Ξέρουμε πως η Παναχαϊκή έχει από τις πιο δύσκολες έδρες και ο αντίπαλος μας καίγεται για βαθμούς. Το γήπεδο της Παναχαϊκής είναι από τα πιο δύσκολα στην κατηγορία. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και αποφασισμένοι για να πάρουμε θετικό αποτέλεσμα ώστε να μη μπούμε σε περιπέτειες και χαλάσουμε ότι έχουμε χτίσει», είπε ο αρχηγός της Ορεστιάδας Δημήτρης Ριζόπουλος.

Οι πατρινοί μετά από τέσσερις συνεχόμενες ήττες σε συνδυασμό με την άνοδο του Ηρακλή και της Λαμία έχουν έρθει σε δύσκολη θέση και πάση θυσία θέλουν βαθμούς για να ενισχύσουν την θέση τους.

Η ομάδα του Γιώργου Λυκούδη είχε νικήσει στην Ορεστιάδα 3-2 και ενισχυμένη καθώς είναι με τους Τόρρες, Γουόλτερ θέλει νίκη και μάλιστα με τρίποντο.

Ο τεχνικός της Παναχαϊκής, Γιώργος Λυκούδης, είπε: «Ο στόχος μας είναι ξεκάθαρος απέναντι στην Ορεστιάδα είναι μόνο η νίκη και θα είναι ευχής έργον να την πάρουμε καθαρή ώστε να κατακτήσουμε 3 βαθμούς και να ανέβουμε στον βαθμολογικό πίνακα. Το παιχνίδι είναι δύσκολο όμως κρίνονται πολλά για τους στόχους μας και είμαι σίγουρος πως θα τα δώσουμε όλα για να πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα. Πιστεύω πως και σε αυτό το εντός έδρας παιχνίδι η βοήθεια του κόσμου θα είναι μεγάλη και θα μας ενισχύσει ώστε να φτάσουμε στη νίκη».

Μικρή προιστορια έχουν οι ομάδες μεταξύ τους. Στους αγώνες μπαράζ για την άνοδο στην Α2 της περιόδου 2012-13 η Παναχαϊκή νίκησε τους δύο αγώνες σε Νέα Φιλαδέλφεια και Πάτρα με 3-0 και 3-2 αντίστοιχα και η Ορεστιάδα νίκησε 3-2 σετ στην έδρα της.

Διαιτητές της αναμέτρησης είναι οι Γεροθόδωρος και Κουτσούλας. O αγώνας ξεκινάει στις 19:00 το βράδυ και θα υπάρχει live ενημέρωση για την εξέλιξη του σκορ από το ThrakiSportS.