Στο «άντρο» της Φεράρι ο Ιβάν Ράιτς!

Με ένα άλμα από την Αράγκο ντε Σετ και το γαλλικό ψαροχώρι ο διεθνής Κροάτης πρώην διαγώνιος του Εθνικού Αλεξανδρούπολης, Ιβάν Ράιτς (2.03μ) βρέθηκε στην… πίστα της ιταλικής Μόντσα, για να αγωνιστεί στο ιταλικό πρωτάθλημα ως αντίπαλος του Μίταρ Τζούριτς και του Ραφαήλ Κουμεντάκη, με την Gi Group Team Monza.

Μετά λοιπόν από το σύντομο φετινό πέρασμά του από την Τουρκία ως αθλητής της Σαχίνμπεϊ ο 27χρονος πρώην παίκτης του Εθνικού Αλεξανδρούπολης (τοπ σέρβερ την περίοδο 2013/204, κορυφαίος σκόρερ και επιθετικός τη σεζόν 2012/2013) βρίσκεται από τις αρχές της εβδομάδας στην… «πολ ποζίσιον» της Μόντσα, πανέτοιμος για την «κούρσα» παραμονής της ομάδας του Ορέστε Βακόντιο, που μετά την πρόσφατη ήττα 3-1 στη Μόντενα, βρίσκεται στην 9η θέση της βαθμολογίας με 12 βαθμούς.

Πέντε χρόνια λοιπόν μετά τη θητεία του στην Α2 Ιταλίας με την φανέλα της Πινέτα, ο Ράιτς δύσκολα έκρυβε τον ενθουσιασμό του για την επιστροφή του στην “πατρίδα” της Φεράρι: «Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι και πάλι στην Ιταλία. Όταν μου παρουσιάστηκε η ευκαιρία να παίξω στην ιταλική Super League, με τη φανέλα μιας ανταγωνιστικής και καλά οργανωμένης ομάδας, όπως είναι η Monza, δεν είχα καμία αμφιβολία ότι έπρεπε να την αρπάξω!

Ήρθα σε μία ομάδα με πολλές φιλοδοξίες, που τα τελευταία χρόνια ισχυροποιείται όλο και περισσότερο με την οποία ελπίζω ότι θα γνωρίσω πολλές χαρές. Το κίνητρο είναι μεγάλο και δεν βλέπω την ώρα να μπω στο γήπεδο για να βοηθήσω τη νέα μου ομάδα», σχολίασε ο κροάτης διεθνής στο volleyplanet.