Χωρίς εκπρόσωπο από το Δημοκρίτειο Κομοτηνής το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πάλης Ανδρων – Γυναικών

Χωρίς εκπροσώπηση από την Κομοτηνή, παρά μόνο από την Ξάνθη, θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο στο κλειστό γυμναστήριο Ζωφριάς- Άνω Λιοσίων της Αθήνας το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πάλης Ανδρών – Γυναικών.

Η συμμετοχή στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα είναι πραγματικά μεγάλη και θα αγωνιστούν περισσότεροι από 550 αθλητές και αθλήτριες. Το αυξημένο ενδιαφέρον, μάλιστα, έχει δημιουργήσει ευχάριστο πονοκέφαλο στους διοργανωτές, οι οποίοι σκέφτονται να τοποθετήσουν τρία ταπί για την ομαλή διεξαγωγή του πρωταθλήματος και για να αποφευχθούν οι καθυστερήσεις.

Ωστόσο, σε αυτήν την μεγάλη γιορτή δεν θα έχει εκπροσώπηση ο ΑΣ Δημοκρίτειο Κομοτηνής. Οι αθλητές που είχαν εξασφαλίσει το δικαίωμα συμμετοχής στην συγκεκριμένη διοργάνωση ήταν δύο, αλλά από ατυχίες δεν θα μπορέσουν να βρεθούν στην Αθήνα.

Συγκεκριμένα, ο Νιαζη Ιμπις, πρωταθλητής εφήβων στα 97 κιλά το 2015, έπαθε ρήξη χιαστού μόλις πριν από τρεις ημέρες και μοιραία ακύρωσε την συμμετοχή του. Ο έτερος κομοτηναίος πρωταθλητής, ο Γρηγορης Γρηγοριά, πρωταθλητής εφήβων το 2014 στα 66 κιλά, μόλις πριν μια εβδομάδα παρουσιάστηκε για τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις και δεν ήταν εφικτό να πάρει ακόμα άδεια αφού ακόμα δεν έχει ορκιστεί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Πανελλήνιο πρωτάθλημα θα είναι από τα πιο δύσκολα και ανταγωνιστικά των τελευταίων ετών. Ο πρωταθλητής και η πρωταθλήτρια κάθε ολυμπιακής κατηγορίας θα εξασφαλίσει την είσοδό του στην προολυμπιακή ομάδα, η οποία θα συμμετέχει στο προολυμπιακό τουρνουά με στόχο τη συμμετοχή στους Αγώνες του Ρίο το καλοκαίρι.