Από την ΑΜ-Θ και οι δύο ελληνικές συμμετοχές στο Ράλι Μόντε Κάρλο του WRC

Ολοκληρώθηκε η δεύτερη ημέρα του Ράλι Μόντε Κάρλο, του πρώτου αγώνα του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος WRC, στο οποίο υπάρχει διπλή ελληνική συμμετοχή και μάλιστα αμφότερες έχουν άρωμα… ΑΜ-Θ.

Πιο συγκεκριμένα, οι Λάμπρος Αθανασούλας και Ιορδάνης Σερδερίδης ξεκίνησαν στον πρώτο αγώνα της σεζόν. Ο Λάμπρος Αθανασούλας επέστρεψε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι, μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα απουσίας, ως μέλος της Lascaris Foundation, της ομάδας δηλαδή του ξανθιώτη επιχειρηματία Νίκου Λάσκαρη.

Για τελευταία φορά έδωσε το παρών το 2011 στο δικό μας Ράλι Ακρόπολις, που τότε μετείχε ακόμα στο WRC. Έκτοτε είχε επικεντρωθεί σε αγώνες εντός συνόρων. Με το πέρας των δύο ημερών, ο Λάμπρος Αθανασούλας βρίσκεται στην 28η θέση της γενικής κατάταξης και ο ίδιος δηλώνει ευχαριστημένος από την έως τώρα προσπάθειά του.

«Άλλη μια μέρα έφτασε στο τέλος της. Σήμερα ο στόχος ήταν να ανεβάσουμε ελαφρώς το ρυθμό μας και να εμπιστευτούμε περισσότερο το αυτοκίνητο. Εν μέρη το πετύχαμε αυτό στο πρώτο loop παρ’ όλο που είχαμε και τις στιγμές μας. Στο δευτερο loop με την θερμοκρασία να πέφτει και πάλι υπο το μηδέν, τις ειδικές να έχουν γεμίσει με χώματα, χιόνι και πάγο επιλέξαμε να κινηθούμε σε ρυθμό safe mode και να επιστρέψουμε χωρίς δράματα στο τελος!

Αύριο μας περιμένει η μεγαλύτερη σε μήκος μερα του αγώνα με την 50άρα ειδική να είναι αυτή που σίγουρα κάνει την διαφορά! Προχωράμε…», έγραψε ο Αθανασούλας στην επίσημη σελίδα του στο facebook.

Όσον αφορά τον καβαλιώτη στην καταγωγή Ιορδάνη Σερδερίδη, δεν κατάφερε να ολοκληρώσει την δεύτερη ημέρα του αγώνα, καθώς είχε ατύχημα και εγκατέλειψε. «Χάσαμε τον έλεγχο του αυτοκινήτου σε μια γρήγορη αριστερή στροφή. Κάναμε τετακέ και χτυπήσαμε σε δέντρο με το πλαϊνό μέρος. Δυστυχώς το Citroen έπαθε μεγάλη ζημιά, με αποτέλεσμα να οδηγηθούμε σε πρόωρη εγκατάλειψη.

Στις πρωινές ειδικές κινηθήκαμε σε αρκετά καλό ρυθμό. Αρχίσαμε να βρίσκουμε τα πατήματά μας και να ανεβάζουμε την απόδοσή μας, ενώ και η αυτοπεποίθηση μου ήταν ψηλά, αφού καταφέραμε και ολοκληρώσαμε τις βραδινές ειδικές. Δυστυχώς, όμως, οι αγώνες έχουν και τις άτυχες στιγμές τους. Στο Μόντε Κάρλο μάθαμε αρκετά ενόψει της συνέχειας», είπε ο Σερδερίδης, μετά την εγκατάλειψή του.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Σερδερίδης μετέχει σε αγώνα του WRC, αφού κυνήγησε και πέρυσι αυτό το όνειρο. Ο καβαλιώτης στην καταγωγή οδηγός στάθηκε άτυχος, καθώς είχε τετακέ και χτύπησε σε δέντρο στην πέμπτη ειδική, με τη ζημιά στο DS3 του να μην επισκευάζεται εντός των χρονικών ορίων που προβλέπονται, με αποτέλεσμα να εγκαταλείψει. Σκοπεύει πάντως να λάβει μέρος και στους αγώνες του WRC  σε Μεξικό, Γερμανία, ενώ εστιάζει την προσοχή του στο πρωτάθλημα Βελγίου.

Αναφορικά με τις πρώτες θέσεις, στην κορυφή της γενικής κατάταξης ανέβηκε ο Σεμπαστιάν Οζιέ. Ο Γάλλος κυριάρχησε στις τέσσερις από τις έξι ειδικές διαδρομές της σημερινής ημέρας για να περάσει στην κορυφή της γενικής κατάταξης. Το προβάδισμά του από τον δεύτερο Κρις Μικ είναι κάτω από 10 δευτερόλεπτα, με τους δύο οδηγούς να αλλάζουν συνεχώς θέσεις στην κορυφή. Πάνω από ένα λεπτό πιο πίσω, στην τρίτη θέση βρίσκεται ο Γιάρι Μάτι Λάτβαλα.

Ο αγώνας διεξάγεται σε δύσκολες συνθήκες και συχνά σε χιονισμένους ή και παγωμένους δρόμους. Ο πρώτος αγώνας του WRC για το 2016 θα συνεχιστεί με πέντε ειδικές το Σάββατο (23/1) και θα ολοκληρωθεί με άλλες τρεις την Κυριακή (24/1) για να μάθουμε τον πρώτο νικητή της σεζόν.