Παραμένουν στους δρόμους οι αγρότες της Θράκης – Μπλόκο “γίγας” στον Έβρο

Στους δρόμους παραμένουν οι αγρότες της Θράκης που έχουν στήσει μπλόκα σε Έβρο, Ξάνθη και Κομοτηνή από το μεσημέρι της Πέμπτης και όπως διαμηνύουν πρόκειται να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Στον Έβρο, όπως αναφέρουν οι αγρότες της περιοχής, φαίνεται πως στήθηκε ένα από τα μεγαλύτερα μπλόκα της χώρας καθώς έχουν συγκεντρωθεί περίπου 500 τρακτέρ στον κόμβο Καστανεών – Ριζίων, με τους αγρότες να δηλώνουν αμετακίνητοι και πρόθυμοι να παραμείνουν στα… κάγκελα μέχρι η Κυβέρνηση να αποσύρει τα δυσβάσταχτα για τους ίδιους μέτρα.

evros-Στο μπλόκο των αγροτών μεταξύ άλλων βρέθηκαν μάλιστα και δύο παπάδες, προκειμένου να συμπαρασταθούν στον αγώνα τους ενάντια στα σκληρά μέτρα, ενώ όπως αποφάσισαν οι διαδηλωτές την Παρασκευή θα προχωρήσουν στο αποκλεισμό του Τελωνείου των Κήπων.

Στην Ξάνθη αγρότες και κτηνοτρόφοι απέκλεισαν την γέφυρα του Νέστου και όπως αναφέρουν θα προχωρούν την Παρασκευή σε κατά διαστήματα διακοπές της κυκλοφορίας των οχημάτων. Το πρωί ο δρόμος θα παραμείνει ανοιχτός ώστε να μπορούν να εξυπηρετηθούν όσοι μετακινούνται στις δουλείες τους, όπως αναφέρουν οι διαδηλωτές, ενώ κατά την διάρκεια της ημέρας η κυκλοφορία θα διακόπτεται. Στο μπλόκο συμμετέχουν περίπου 200 τρακτέρ ενώ οι διαδηλωτές ξεκαθαρίζουν πως και αυτοί δεν πρόκειται να αποχωρήσουν εάν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

Στην Κομοτηνή οι αγρότες συγκεντρώθηκαν στον επαρχιακό δρόμο Κομοτηνής – Ιάσμου, στο 5ο χλμ, και προχώρησαν σε συμβολικούς αποκλεισμούς του δρόμου διακόπτοντας και αυτοί ανά διαστήματα την κυκλοφορία των οχημάτων. Σε αντίθεση με την Τετάρτη κατά την διάρκεια των αγροτικών κινητοποιήσεων δεν σημειώθηκαν επεισόδια.

xanthinea.gr