Μαθήτριες του 1ου ΓΕΛ Ξάνθης δωρίζουν τα μαλλιά τους για παιδιά που το έχουν ανάγκη!

-Τα μαλλιά θα δοθούν για να κατασκευαστούν περούκες για παιδιά που το έχουν ανάγκη

Σε μια ιδιαίτερη κίνηση ανθρωπιάς προχωρούν μαθήτριες από το 1ο ΓΕΛ Ξάνθης που πρόκειται να προσφέρουν εθελοντικά τα μαλλιά τους για να παρασκευαστούν περούκες για παιδιά που πάσχουν από καρκίνο, αλωπεκία και άλλες παθήσεις.

Όπως έγινε γνωστό, το Σχολείο στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς και ευαισθητοποίησης του κοινού συμμετέχει και αυτό στο κίνημα για την δωρεά μαλλιών και έτσι την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου στις 12.30 το μεσημέρι στο χώρο του 1ου ΓΕΛ Ξάνθης οι μαθήτριες που επιθυμούν να γίνουν εθελόντριες-δωρήτριες θα κόψουν τις κοτσίδες τους σε μια κίνηση τόσο ουσιαστική όσο και συμβολική, όπως αναφέρει η καθηγήτρια Εύη Μαυροπούλου.

Ακολούθως οι κοτσίδες θα σταλθούν στο σωματείο Donate Hair Donate Love ενώ στην διαδικασία μπορούν να βοηθήσουν όσοι κομμωτές και κομμώτριες το επιθυμούν, ενώ πέραν των μαθητριών στην δράση μπορούν να συμμετάσχουν και όσοι πολίτες από την περιοχή επιθυμούν να δωρίσουν τα μαλλιά τους.

Τι είναι το Σωματείο Donate Hair Donate Love
Έργο του σωματείου είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού για την δωρεά μαλλιών και στη συνέχεια η δημιουργία περουκών για παιδιά που τις έχουν ανάγκη (παιδιά πάσχοντα από καρκίνο, αλωπεκία κ.ά.).
Επίσημη έναρξη λειτουργίας και έγκριση του Καταστατικού είναι τον Σεπτέμβριο του 2015. Ενώ η προετοιμασία του ξεκίνησε τον τελευταίο ένα χρόνο.

Η φιλοσοφία του Σωματείου βασίζεται στην ανιδιοτέλεια, την αλληλεγγύη και την αγάπη, για κάθε παιδί. Αποδεχόμαστε και στηρίζουμε πλήρως τα παιδιά όπως εκείνα επιθυμούν να είναι στην διάρκεια της απώλειας των μαλλιών τους. Η παροχή περούκας αφορά παιδιά που μένουν στην Ελλάδα και δίνεται εντελώς δωρεάν στον λήπτη του.

Είμαστε ανοιχτοί σε κάθε πρόταση που θα βοηθήσει τον σκοπό του Σωματείου μας καθώς και το έργο άλλων φορέων. Με σύνθημα «Όταν υπάρχει αγάπη, υπάρχει τρόπος» όλοι μαζί, εθελοντές, δωρητές και κομμωτές δημιουργήσαμε τον 1ο Σωματείο Δωρεάς Μαλλιών για παιδιά με καρκίνο και αλωπεκία.

xanthinea.gr