Μπλόκα των αγροτών σε όλη την Θράκη – Δεκάδες τρακτέρ στους δρόμους

Μπλόκα έστησαν την Πέμπτη αγρότες από την Ξάνθη, τον Έβρο και την Κομοτηνή σε κομβικά σημεία στο οδικό δίκτυο της Θράκης. Οι αγρότες βγήκαν στους δρόμους με τα τρακτέρ τους και όπως έγινε κατανοητό την Τετάρτη στην Κομοτηνή, μετά και τα σοβαρά επεισόδια που έλαβαν χώρα κατά την επίσκεψη του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης στην περιοχή, παρουσιάζονται ανένδοτοι και διαμηνύουν πως δεν υποχωρούν εάν δεν αποσυρθούν τα δυσβάσταχτα για τους ίδιους μέτρα.

Μπλόκο στον Νέστο
Στην Γέφυρα του Νέστου έστησαν το μπλόκο τους αγρότες και κτηνοτρόφοι της Ξάνθης που ακινητοποίησαν τα οχήματά τους, όπως άλλωστε είχαν προαναγγείλει. Πρόκειται για δεκάδες τρακτέρ και παραγωγούς της περιοχής που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και δίνουν το παρών στις κινητοποιήσεις.

Οι κινητοποιήσεις αποφασίστηκαν κατά την διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη το απόγευμα στην Ξάνθη, ενώ είχαν ήδη προαναγγελθεί εδώ και αρκετές ημέρες. Οι αγρότες όπως επισημαίνουν δεν πρόκειται να κάνουν πίσω εάν δεν αποσυρθούν τα μέτρα που αφορούν το ασφαλιστικό και την φορολογία των αγροτών και για αυτό αποφάσισαν να στήσουν μπλόκα με τα τρακτέρ τους.

Σύμφωνα με τον έως τώρα προγραμματισμό οι διακοπές στην κυκλοφορία των οχημάτων θα είναι παροδικές, ενώ στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν και οι κτηνοτρόφοι της περιοχής.

evros-Τρακτέρ στις Καστανιές
Οι αγρότες του Έβρου έδωσαν ραντεβού στις Καστανιές, όπου άρχισαν να εμφανίζονται από νωρίς το πρωί της Πέμπτης, ακινητοποιώντας τα τρακτέρ τους και δηλώνοντας και αυτοί με την σειρά τους αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους για όσο χρειαστεί.

Στο πόδι και η Κομοτηνή
Μετά τα σοβαρά επεισόδια που εκτυλίχθηκαν στην Κομοτηνή την Τετάρτη οι αγρότες αποχώρησαν από το κέντρο της πόλης όπου είχαν παρατάξει τα οχήματά τους και μετέβησαν στο 5ο χλμ Κομοτηνής – Ιάσμου ώστε να στήνουν εκεί το μπλόκο τους, στο κόμβο της Εγνατίας Οδού.

Οι αγρότες προχωρούν σε συμβολικό κλείσιμο των δρόμων ακολουθώντας το πανελλήνιο συντονιστικό όργανό τους, μιας και αντίστοιχες κινητοποιήσεις πραγματοποιούνται σε περισσότερα από 20 σημεία σε όλη την χώρα.

xanthinea.gr