Πλημμύρισαν συνολικά 18.000 στρέμματα στον Έβρο από την κακοκαιρία 

Συνολικά 18.000 είναι τα στρέμματα καλλιεργήσιμης γης, πολλά εκ των οποίων ήδη καλλιεργημένα, που βρίσκονται κάτω από τα νερά των υπερχειλισμένων ποταμών Άρδα, Έβρου και Ερυθροπόταμου στα κεντρικά και βόρεια του νομού.

Σύμφωνα με την τελευταία μέτρηση που έγινε σήμερα στις 7 σήμερα το πρωί, η στάθμη του Άρδα «έπεσε» στα 5.10 μ, δηλαδή κάτω από το όριο συναγερμού που είναι τα 5.20 μ., ενώ η στάθμη του ποταμού Έβρου συνεχίζει να είναι αυξημένη, αγγίζοντας τα 6.60 μ., με όριο συναγερμού τα 5.70 μ..

Οι αρχές παραμένουν σε επιφυλακή, παρακολουθώντας το φαινόμενο και λαμβάνοντας τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να μην κινδυνεύσουν οικισμοί, ενώ σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Έβρου, Δημήτρη Πέτροβιτς, παρά το γεγονός ότι η Βουλγαρική πλευρά έχει μειώσει την παροχέτευση ποσοτήτων στον Άρδα, «η μεγάλη υδάτινη μάζα που έχει διοχετευθεί στον Έβρο, κινείται προς το κεντρικό και νότιο τμήμα του νομού». Μάλιστα, ο κ. Πέτροβιτς, μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας εξέφρασε την εκτίμηση πως «θα δοκιμαστούν για ακόμη 48 ώρες, ο νομός, οι αρμόδιες υπηρεσίες και τα αναχώματα».