ΕΠΣ Ξάνθης: Όσα έγιναν στην σπουδαία νίκη-πρόκριση της Θαλασσιάς επί του Ορφέα Ξάνθης (+photos)

Την ευκαιρία να διεκδικήσει για τέταρτη φορά στην ιστορία της τον πρώτο της τίτλο και το Κύπελλο Ερασιτεχνών, ηττήθηκε και τις προηγούμενες τρείς, πετυχαίνοντας μια σπουδαία πρόκριση απέναντι στον πολυνίκη του θεσμού Ορφέα Ξάνθης, τον οποίο μετά τη νίκη στην Θαλασσιά με 1-0 κέρδισε και μέσα στο ΑΟΞ με το ίδιο σκορ, με “χρυσό” σκόρερ τον Πέτρο Πεντεζίδη που μπήκε ως αλλαγή και έστειλε με το τέρμα του την ομάδα του στον τελικό του 38ου τελικού Κυπέλλου Ερασιτεχνών της ΕΠΣ Ξάνθης.

Στο πρώτο μέρος το παιχνίδι ήταν αρκετά ισορροπημένο με τις δύο ομάδες να έχουν μπει αποφασισμένες να διεκδικήσουν με κάθε τρόπο την πρόκριση στον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου. Όπως στο πρώτο μέρος έτσι και στο δεύτερο το παιχνίδι είχε εξαιρετικό ρυθμό με την μπάλα να παίζεται πάνω κάτω, με τον Ορφέα να χάνει μεγάλη ευκαιρία με τον Χίντ Ιμέρ στο 58′ και  την Θαλασσιά να απαντά άμεσα σε προσπάθεια του Πέτρου Σαρηγγιανίδη με τους Περπερή και Ζώη να διατηρούν ανέπαφες τις εστίες τους  ΄όποτε χρειάστηκε.

Όλα αυτά μέχρι το 76′ όταν σε μια κόντρα επίθεση απο τις αρκετές που έβγαλαν οι φιλοξενούμενοι ο Χριστοφορίδης πάτησε περιοχή από τα δεξιά έκανε το γύρισμα και η “χρυσή αλλαγή” του Γιάννη Αποστολίδη που πέρασε ως αλλαγή στο 73′ Πέτρος Πεντεζίδης έσπρωξε την μπάλα στην εστία του Ορφέα, ένα γκολ που πανηγυρίστηκε έξαλλα τόσο απο τους παίκτες και τεχνικό τιμ όσο και απο τον αρκετό κόσμο της Αναγέννησης  που βρέθηκε στις εξέδρες του ΑΟΞ. Στο τελευταίο τέταρτο οι παίκτες του Ορφέα προσπάθησαν τουλάχιστον να ισοφαρίσουν αλλά όσο περνούσε η ώρα έχαναν και την πίστη τους για ανατροπή με τους φιλοξενούμενους να κάνουν εξαιρετική διαχείριση του αγώνα φτάνοντας σε μια μεγάλη νίκη απέναντι σε μια απο τις κορυφαίες ομάδες του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου της Ξάνθης.

Πλέον άπαντες στην Αναγέννηση ζουν και αναπνέουν για τον μεγάλο τελικό με τον Παύλο Μελά Κουτσού που θα γίνει το πρώτο Σαββατοκύριακο του Φεβρουάριου, ενώ στον Ορφέα πλέον στρέφουν την προσοχή τους αποκλειστικά στο πρωτάθλημα οπού στοχεύουν να  διατηρήσουν την πρωτιά και να επιστρέψουν στους τίτλους, και μέσω των μπαράζ να διεκδικήσουν την επιστροφή τους σε εθνικά πρωταθλήματα. Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Μόσχος Γκαϊτατζής με βοηθούς τους Θανάση Βασίλα, Σάββα Κωνσταντινίδη με τέταρτό τον Γιάννη Γκιαούρη.

ΟΡΦΕΑΣ ΞΑΝΘΗΣ: Ζώης, Τζαμπάζ Χακή(55′ Χουσείνογλου), Καρά Αλή(77′ Μυγγίδης), Παπαδίωτης, Μαλαδένης Β., Μαυρόπουλος, Καραγκιόζης Β., Μόσχος, Χίντ Ιμέρ(70′ Χαραλαμπίδης), Καραγκιόζης Γ., Μουμίνογλου

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΘΑΛΑΣΣΙΑΣ: Περπερής, Κελλίδης, Ματζαρίδης(61′ Κοτζακελίνης Στ.), Σαρηγιαννίδης Αλ., Μπαϊρακταρίδης, Τουργαίδης Κ.(70′ Κιαχίδης), Τουργαίδης Στ., Χατζηπαρασκευάς, Χριστοφορίδης, Σαρηγιαννίδης Π., Πεντεζίδης Παν.(73′ Πεντεζίδης Πετρ.)