ΕΠΣ Ξάνθης: Όσα έγιναν στην ματσάρα της Νέα Αμισσού και την πρόκριση στο τσακ του Παύλου Μελά (+photos)

Συγκλονιστικό παιχνίδι έγινε στο γήπεδο της Νέας Αμισσού στον επαναληπτικό του ημιτελικού αγώνα του Κυπέλλου Ερασιτεχνών της ΕΠΣ Ξάνθης μεταξύ του τοπικού Ορφέα και του Παύλου Μελά Κουτσού, στην ρεβάνς του 2-0 υπέρ του Παύλου Μελά στο πρώτο παιχνίδι. Με τον Παύλο Μελά με πολύ άγχος να παίρνει την πρόκριση για τέταρτη φορά στην ιστορία του σε τελικό( μάλιστα τις δύο τις κατέκτησε(2013,2014), με τον Ορφέα να μένει με την πικρία της μεγάλης νίκης με 3-1 και το γεγονός πως για ένα γκολ έχασε την ευκαιρία να αγωνιστεί για πρώτη φορά στην ιστορία του σε μεγάλο τελικό.

Οι φιλοξενούμενοι έχοντας το υπέρ τους 2-0 του πρώτου αγώνα κατάφεραν να πετύχουν πρώτοι γκολ με τον Χρήστο Κούτρα, ένα γκολ που θα περίμενε κανείς να απογοητεύσει τους γηπεδούχους που ήθελαν πλέον τέσσερα γκολ. Αμέσως μετά το 0-1 οι γηπεδούχοι αφυπνίστηκαν πίεσαν ψηλά δημιούργησαν ουκ ολίγες φάσεις στην αντίπαλη εστία  και κατάφεραν να ισοφαρίσουν πριν το τέλος του πρώτου μέρος όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ του Χατζηανδρέου ο Γκιαουράκης μπερδεύτηκε με τους αμυντικούς του και άθελα του έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι μπήκαν αποφασισμένοι να δώσουν τα πάντα για την πρόκριση και μέσα σε 20 λεπτά κατάφεραν με δύο τέρματα του αρχηγού Αλέξη Τογγουλίδη να βάλουν… φωτιά στην αναμέτρηση καθώς πλέον ήθελαν απλά ένα γκολ για το “θαύμα”. Στο τελευταίο τέταρτο κυρίως οι γηπεδούχοι ουσιαστικά έκαναν “κατάληψη” στην περιοχή του Παύλου Μελά δημιουργώντας συνεχώς ευκαιρίες στην εστία του Γκιαουράκη με τους φιλοξενούμενους να μάχονται ηρωικά να διαφυλάξουν την πρόκριση στον τελικό, και με το σφύριγμα της λήξης να ξεσπάσουν σε έξαλα πανηγύρια για την πρόκριση, σε αντίθεση με τους γηπεδούχους που δεν πίστευαν πως έχασαν την ιστορική ευκαιρία.

Πλέον ο Παύλος Μελάς έχει μια ιστορική ευκαιρία καθώς έγινε η τέταρτη ομάδα Β’ κατηγορίας που θα μετέχει σε έναν τελικό, και απέναντι στην Θαλασσιά θα κυνηγήσει το ριπίτ του τελικού του 2013 όταν και είχε κερδίσει με 1-0 χάρις σε τέρμα του Τσαριτσάκη. Από την άλλη στον Ορφέα μόνο υπερηφάνεια θα πρέπει να νιώθουν για την εικόνα τους στα δύο ματς και πλέον στρέφουν την προσοχή τους στο πρωτάθλημα και την διεκδίκηση της ανόδου στην Α’ κατηγορία. Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Χρήστος Τζεβελεκίδης με βοηθούς τους Άγγελο Κοτινούδη και Δημήτρη Κηλικιώτη, ενώ τέταρτος ήταν ο Απόστολος Χρυσέλης.

ΟΡΦΕΑΣ Ν. ΑΜΙΣΣΟΥ(Γ. Γιοβανούδης): Τογγουλίδης Γ., Φλώρος, Καραγιαννίδης(60′ Αθανασόπουλος), Μπατζακίδης, Κανατσίδης, Αχμετσίκ, Μπαμπούρης(81′ Μπαργκάν), Τογγούλιδης Αλ., Τοπ Αλή, Παπαδόπουλος Κ.(84′ Σαχμπαζίδης), Χατζηανδρέου

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ ΚΟΥΤΣΟΥ(Σ. Καρασερίδης): Γκιαουράκης, Σίμος, Κουμψάκης, Μπίρτσης, Παπαδόπουλος Αχ., Αρκούδας, Τσαριτσάκης, Χατζηνίκος, Κούτρας(62′ Μιχαηλίδης Κ.), Λαζαρίδης, Χαλίλ Ιμπράμ