Από το γκολ του Μαγκντί Ντολμπά ως το σήμερα, οι αριθμοί που συγκροτούν την προϊστορία του Ξάνθη – ΠΑΟΚ

Η αναμέτρηση της Ξάνθης με τον ΠΑΟΚ δημιουργεί ευχάριστες αλλά και δυσάρεστες αναμνήσεις στους φίλους και των δύο ομάδων. Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ όπως κάνει πριν από κάθε ματς, έχει εκτενή στατιστικά στοιχεία με την προϊστορία των αναμετρήσεων των δύο ομάδων.

Η πρώτη συνάντηση, Ξάνθη – ΠΑΟΚ, έγινε στο παλιό γήπεδο της Ξάνθης, με τον «Δικέφαλο» να κερδίζει 2-0 χάρη στα γκολ του Μαγκντί Τολμπά, που έκανε ένα καταπληκτικό παιχνίδι, και του Στέφανου Μπορμπόκη στο φινάλε του αγώνα.

#26 είναι συνολικά οι αναμετρήσεις ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την Ξάνθη που έχουν διεξαχθεί με γηπεδούχο την Skoda. Σε εννέα αναμετρήσεις έχει επικρατήσει η Ξάνθη, έξι αγώνες έχουν τελειώσει ισόπαλοι ενώ ο δικέφαλος μετρά εκεί 11 νίκες. Κατά συνέπεια, έχει ένα ελαφρύ προβάδισμα.

#27 ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ έχουν σκοράρει τα 35 γκολ του Δικεφάλου με γηπεδούχο την Ξάνθη και πρώτος σκόρερ της ομάδας είναι ο Βλάνταν Ίβιτς, που έχει βρει δίχτυα σε τρία ματς με την Skoda. Ο Μαγκντί Ντολμπά είναι αυτός που όπως προαναφέρθηκε έχει σημειώσει το πρώτο γκολ του ΠΑΟΚ σε αναμετρήσεις αγώνων Ξάνθης-ΠΑΟΚ και μάλιστα κατάφερε να σκοράρει και την επόμενη σεζόν με αποτέλεσμα να μπει πρώτος στην μικρή λίστα των ποδοσφαιριστών που έχουν πανηγυρίσει δύο επιτυχίες μαζί με τους Τουρσουνίδη, Φρατζέσκο, Γεωργιάδη, Βιεϊρίνια και με το περσινό του γκολ και ο Στέφανος Αθανασιάδης.

#14 Ιανουαρίου του 1990 ήταν η πρώτη αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με την Ξάνθη στην Α’ Εθνική, ανεξαρτήτου έδρας και εκείνη την Κυριακή ο Δικέφαλος είχε ταξιδέψει στην Ξάνθη ως πρώτος στην βαθμολογία. Ισοβαθμούσε στην πρώτη θέση μαζί με τον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ. Η αναμέτρηση με την Ξάνθη τελείωσε με νίκη του ΠΑΟΚ 2-0, με τα γκολ του Ντολμπά και του Μπορμπόκη, όπως προαναφέρθηκε.

#4 αναμετρήσεις συνολικά ανάμεσα στις δύο ομάδες έχουν γίνει Ιανουάριο στην Ξάνθη ανάμεσα στην Skoda και τον ΠΑΟΚ. Ο δικέφαλος έχει 2 νίκες και 2 ισοπαλίες με συνολικό σκορ 5-1. Πρακτικά, η Ξάνθη δεν μετρά νίκη στην έδρα της απέναντι στον ΠΑΟΚ μήνα Ιανουάριο.

#6 ισοπαλίες, όπως προαναφέρθηκε, έχουν σημειωθεί ανάμεσα στις δύο ομάδες και μάλιστα με απόλυτη ισορροπία στα σκορ, αφού το 0-0, το 1-1 και το 2-2 έχουν έρθει από δύο φορές το καθένα.

#9 νίκες μετρά η Ξάνθη ως γηπεδούχος απέναντι στον ΠΑΟΚ. Από αυτές, έχει πέντε νίκες με σκορ 1-0 και από μια με 3-0, 5-2 και 2-1.

#4 νίκες του ΠΑΟΚ στην Ξάνθη έχουν επιτευχθεί με σκορ 2-1 που είναι το δημοφιλέστερο για τον δικέφαλο, ενώ ακολουθεί το 2-0 με τρεις φορές και το 3-0 με δύο επαναλήψεις. Από μια φορά έχουν παρουσιαστεί το 1-0 και το 3-2.