Απέναντι στην (γνώριμη) Μπενφίκα ή αλλιώς στην… Τουρκία το επόμενο ταξίδι του Εθνικού!!!

Ίσως προτρέχουμε, αλλά η εκτός έδρας νίκη του Εθνικού Αλεξανδρούπολης επί της σερβικής Σπαρτάκ Λιγκ δίνει κάθε δικαίωμα για να αναζητήσουμε ποιος θα είναι ο επόμενος αντίπαλος της αρμάδας του Σάκη Μουστακίδη, εφόσον την άλλη Τετάρτη δεν πέσει θύμα έκπληξης και δεν ηττηθεί στην Αλεξανδρούπολη από τους Σέρβους.

Λοιπόν! Αν με το καλό έρθει η πρόκριση, κάτι που θα το ξέρουμε σε επτά μέρες από τώρα, τότε ο Εθνικός είναι πολύ πιθανό να βρεθεί απέναντι σε… παλιούς γνώριμους. Συγκεκριμένα, δεν αποκλείεται να αντιμετωπίσει στα προημιτελικά και του φετινού Τσαλεντζ Καπ την Μπενφίκα, όπως συνέβη και στην περσινή διοργάνωση.

Συγκεκριμένα, βάσει της κλήρωσης που έχει γίνει και αφορά όλες τις διασταυρώσεις μέχρι και τον τελικό, ο Εθνικός καλείται να παίξει στην επόμενη φάση με την νικητή της αναμέτρησης  Ινσταμπούλ BΒSK (Τουρκία) – Μπενφίκα (Πορτογαλία). Ο πρώτος αγώνας γίνεται το απόγευμα της Τετάρτης (20/1), ο επαναληπτικός σε μια βδομάδα.

Βέβαια, αν προκριθεί η Μπενφίκα (και φυσικά ο Εθνικός), τότε θα έχουμε μεν ενδέκατο ευρωπαϊκό ταξίδι σε τρία χρόνια, αλλά δεν θα προστεθεί ενδέκατη σημαία στις δέκα που ήδη έχουν παρελάσει από το κλειστό «Μιχάλης Παρασκευόπουλος», αφού την πορτογαλική την έχουμε ήδη δει.

Βέβαια και την τουρκική την έχουμε δει, αλλά για το φιλικό τουρνουά που διεξήχθη στις αρχές της περσινής σεζόν και όχι για επίσημο αγώνα της CEV. Αν πάντως προκριθεί η τουρκική ομάδα, θα έχουμε την ελληνοτουρκική αναμέτρηση που περιμέναμε και πέρσι, αλλά δεν προέκυψε την τελευταία στιγμή.

Σε περίπτωση ελληνοτουρκικής κόντρας γίνεται αντιληπτό ότι θα έχουμε αρκετό κόσμο τόσο στο εντός όσο και στο εκτός έδρας παιχνίδι, αφού η Κωνσταντινούπολη έχει γίνει… ψωμοτύρι για τους παίκτες του Εθνικού (από εκεί πετούν για όλες σχεδόν τις εκτός έδρας ευρωπαϊκές αναμετρήσεις τους).

Αλλά και στην περίπτωση που ο επόμενος αγώνας είναι με τους Πορτογάλους, πάλι από την Πόλη θα κληθούν να περάσουν οι παίκτες του Εθνικού, όπως έκαναν και πέρυσι άλλωστε, αφού δεν υπάρχουν από Αθήνα ή Θεσσαλονίκη απευθείας πτήσεις για Λισαβόνα.

Αλλά οι οπαδοί και οι δημοσιογράφοι δεν είναι κακό να ονειρευόμαστε επόμενα ταξίδια, ακόμα και… κούπες. Πιο πριν όμως, προέχει ο επαναληπτικός με την Σπαρτακ Λιγκ στην Αλεξανδρούπολη και εκεί πρέπει να εστιάσει ο Εθνικός, που έχει πιο πριν και ένα σημαντικό για την συνέχεια του πρωταθλήματος επίσης εντός έδρας παιχνίδι με την Λαμία.

Υπενθυμίζεται ότι μετά τη νίκη με 3-2 στην Σερβία, στην ρεβάνς που θα γίνει στην Αλεξανδρούπολη την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου στις 19.00 ο Εθνικός για να προκριθεί θέλει νίκη με οποιοδήποτε σκορ, ενώ εάν ηττηθεί με 3-2 σετ θα παιχτεί χρυσό σετ. Μόνο σε περίπτωση ήττας με 3-1 ή 3-0 αποκλείεται χωρίς χρυσό σετ. Με απλά λόγια, το ζήτημα είναι να μην πάρουν το τελευταίο σετ του αγώνα οι Σέρβοι αλλά οι Έλληνες, όποτε και όποιο και αν είναι αυτό (χρυσό ή στην κανονική διάρκεια του αγώνα).