Σχολή για 33 νέες «σφυρίχτρες» από τον Σύνδεσμο Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης Θράκης

Στο πρακτικό κομμάτι έχουν περάσει τα μαθήματα της σχολής διαιτητών του Συνδέσμου Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης Θράκης, καθώς τα θεωρητικά μαθήματα διεξήχθησαν το Νοέμβριο και το Δεκέμβριο του 2015. Οι διαιτητές κάνουν την πρακτική τους στο γήπεδο, σφυρίζοντας φιλικούς αγώνες παμπαίδων και παγκορασίδων.

Συνολικά τη σχολή παρακολουθούν 33 άτομα, 30 άντρες και 3 γυναίκες. Υπεύθυνος της σχολής, έχοντας όλη την εποπτεία ως καθηγητής διαιτησίας είναι ο πρόεδρος του ΣΔΚ Θράκης Δημήτριος Μιχέλης, ο οποίος κάνει και τα μαθήματα στο Βόρειο Έβρο. Στην Αλεξανδρούπολη τα μαθήματα γίνονται από τον Ευάγγελο Σακελλαρίδη, στη Κομοτηνή από τον Αθανάσιο Ντούρα και στη Ξάνθη από τον Βασίλειο Κολοκυθά.

Όσοι από τους διαιτητές αποφοιτήσουν από τη σχολή θα αρχίσουν να σφυρίζουν από την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου στα τουρνουά παμπαίδων και παγκορασίδων της ΕΚΑΣΑΜΑΘ. Οι εξετάσεις θα διεξαχθούν την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου το μεσημέρι στη Κομοτηνή, παρουσία και ανθρώπων της ΟΔΚΕ, ενώ το βράδυ στην πρωτεύουσα της Θράκης θα κοπεί και η πρωτοχρονιάτικη πίτα του Συνδέσμου.