Ο υδάτινος εφιάλτης επέστρεψε στον Έβρο – Πλημμύρισαν δρόμοι, χωράφια και σπίτια

Ο υδάτινος εφιάλτης επέστρεψε για ακόμη μια φορά στον Έβρο, μετά το έντονο κύμα κακοκαιρίας που έπληξε την περιοχή την Κυριακή. Οι ισχυρές καταιγίδες αλλά και η χιονόπτωση άφησαν πίσω τους πληγές για τους κατοίκους της περιοχής, ενώ η κακοκαιρία που χτύπησε τόσο την Βουλγαρία όσο και την γειτονική Αδριανούπολη ήρθε να επιδεινώσει την κατάσταση.

Η στάθμη των ποταμών Έβρου και Άρδα ανέβηκε επικίνδυνα την Δευτέρα, αγγίζοντας τα 6 μέτρα ξεπερνώντας σε αρκετά σημεία τα όρια ασφαλείας, με αποτέλεσμα η Περιφέρεια να προχωρήσει στο άνοιγμα των θυροφραγμάτων του Πυθίου, ώστε να εκτονωθεί η κατάσταση.

evros-“Αποφασίσαμε το άνοιγμα των θυροφραγμάτων προκειμένου να προχωρήσουμε σε τεχνητή εκτόνωση του φαινομένου, πλημμυρίζοντας ελεγχόμενα 3000 στρέμματα” δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου κ. Δ. Πέτροβιτς, ενώ όλες οι Υπηρεσίες των Δήμων και της Περιφέρειας παραμένουν σε επιφυλακή μετά και την υπερχείλιση του φράγματος του Ιβαϊλοβγκραντ στον ποταμό Άρδα.

Βούλιαξαν στο Διδυμότειχο!
Αρκετά προβλήματα άφησε πίσω της η κακοκαιρία που έπληξε και το Διδυμότειχο, ήδη από το Σάββατο, μιας και αρκετές αγροτικές εκτάσεις πλημμύρισαν και μετατράπηκαν σε λίμνες. Προβλήματα προκλήθηκαν και στην κυκλοφορία των τρένων καθώς έκλεισε η σιδηροδρομική γραμμή Αλεξανδρούπολης – Δίκαιων, με αποτέλεσμα τα δρομολόγια να πραγματοποιούνται με λεωφορεία.

Το πρωί της Δευτέρας κάτοικοι στο Ορμένιο, με δική τους πρωτοβουλία και υπό τον φόβο περαιτέρω επιδείνωσης της κατάστασης άρχισαν να αφήνουν τα σπίτια τους μιας και αρκετές περιοχές πλημμύρισαν και εκεί.

ΠΗΓΗ: xanthinea.gr / ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ