Με το μυαλό στην Λαμία και όχι στην Σερβία (αλλά για… τηλεοπτικούς λόγους) ο Σάκης Μουστακίδης

Ο Σάκης Μουστακίδης έκανε δηλώσεις μετά τη σημαντική νίκη του Σαββάτου επί του Ηρακλή στην Θεσσαλονίκη, τονίζοντας πως ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης θα μπορούσε ωστόσο να πάρει και το τρίποντο.

«Πήραμε τους δύο βαθμούς αλλά θα μπορούσαμε να τελειώσουμε το παιχνίδι και να πάρουμε τους τρεις βαθμούς. Όλα τα πράγματα έχουν ένα κόστος. Νομίζω ότι η τακτική μας δεν ήταν καλή, ειδικά στην επίθεση. Μένουμε όμως στη νίκη, πρέπει να κερδίσουμε το επόμενο παιχνίδι με τη Λαμία και να δούμε στα υπόλοιπα τι μπορούμε να μαζέψουμε για να μην μπούμε σε περιπέτειες», είπε χαρακτηριστικά ο κόουτς των Εβριτών.

Οι δηλώσεις μεταδόθηκαν από την ιστοσελίδα της Volley League και αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι από αυτές απουσίασε οποιαδήποτε νύξη για το ματς που προηγείται αυτού της Λαμίας και αποτελεί την μεγάλη πρόκληση για τον Εθνικό: την αναμέτρηση με την Σπαρτάκ Λιγκ στην Σερβία. Ωστόσο υπάρχει εξήγηση. Οι δηλώσεις αυτές είναι οι ίδιες με εκείνες που κάνει μετά το τέλος κάθε ματς ο κάθε προπονητής για το συνδρομητικό κανάλι, που έχει τα δικαιώματα του πρωταθλήματος βόλεϊ.

Ωστόσο οι δηλώσεις προβάλονται στη Nova βράδυ Τρίτης, στην εκπομπή του Παντελή Λώλη «Στο φιλέ». Τότε θα βρίσκεται σε εξέλιξη το πρώτο ματς του Εθνικού στην Σερβία για την φάση των 16 του Τσάλεντζ Καπ. επομένως, αν έκανε τυχόν δήλωση για την ευρωπαϊκή πρόκληση, όταν θα έπαιζε στον αέρα, θα ήταν ανεπίκαιρη και δεδομένα θα κοβόταν στο μοντάζ. Κάπως έτσι ο Σάκης Μουστακίδης προτίμησε να δει απευθείας μετά τον Ηρακλή την… Λαμία, ξεχνώντας την Ευρώπη.

Από την πλευρά του, ο προπονητής του Ηρακλή Γιάννης Ορφανός δήλωσε: «Κολλήσαμε σε μια περιστροφή δυστυχώς (στο πέμπτο σετ) και αυτό μας στοίχισε τους δύο βαθμούς, είμαι όμως ευχαριστημένος από την προσπάθεια που έκαναν τα παιδιά κατάφεραν να γυρίσουν το σετ. Σ’ ένα παιχνίδι που φαινομενικά θα το έπαιρνε με 3-0 ο Εθνικός τα παιδιά έδειξαν ψυχή και το γύρισαν. Απλώς είμαι δυσαρεστημένος γιατί κολλήσαμε σε μια φάση ακόμη μια φορά, κολλήσαμε σε μια περιστροφή και δεν μπορέσαμε να πάρουμε την αλλαγή (side out). Από ‘δω και πέρα θα δείχνουμε όλο και καλύτερο πρόσωπο. Εκτός από τις νίκες είχα ζητήσει η ομάδα να παίρνει και βαθμούς από τα παιχνίδια. Ο βαθμός είναι βαθμός, κάτι μαζεύουμε, κάτι παίρνουμε».

Ο κεντρικός του Ηρακλή Κάσσανδρος Στίγγας είπε: «Στο 5ο σετ, η πίεση ενός σερβίς που πραγματικά δεν μπορώ να το εξηγήσω , μας δυσκόλεψε η υποδοχή δεν εκτελέσαμε σωστά τις επιθέσεις, υπήρξαν και τυχερές στιγμές από τον Εθνικό και στο τέλος δεν καταφέραμε να τους πλησιάσουμε. Κρατάμε σίγουρα το βαθμό αλλά ήταν ένα παιχνίδι που θα μπορούσαμε να το χτυπήσουμε, δείξαμε καλό πρόσωπο που δεν το δείξαμε στα πρώτα σετ ενώ στα επόμενα δύο δείξαμε πόσο το θέλαμε, χάσαμε τους βαθμούς αλλά δεν πειράζει κρατάμε τα σετ που παίξαμε καλά».

Τέλος, ο νέος Βραζιλιάνος διαγώνιος του Εθνικού Ιγκόρ Γκιλέν σχολίασε, αντιλαμβανόμενος ότι ο ίδιος δεν είχε πολύ σημαντική συμβολή στην επικράτηση της ομάδας του: «Κάθε παιχνίδι για μας είναι σημαντικό, σήμερα μπορεί να μην έπαιξα τόσο καλά αλλά έπαιξε η ομάδα καλά. Στο τρίτο και τέταρτο σετ δεν ξέρω τι δεν πήγε καλά, έτσι είναι το παιχνίδι έχει εκπλήξεις».