Ήττα της Σπαρτακ Λιγκ από τον Ερυθρό Αστέρα πριν φιλοξενήσει τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης

Την τρίτη διεξάγεται στην Σερβία ο πρώτος αγώνας του Εθνικού Αλεξανδρούπολης με την Σπαρτακ Λιγκ για την φάση των 16 του Τσάλεντζ Καπ αλλά σε αντίθεση με τους παίκτες του Σάκη Μουστακίδη που είναι αήττητοι στο 2016, αυτοί της σερβικής ομάδας θα προέρχονται από μια βαριά ήττα.

Η Σπαρτακ Λιγκ αγωνίστηκε λόγω της ευρωπαϊκής της αναμέτρησης την Παρασκευή στην επανέναρξη του σερβικού πρωταθλήματος αντιμετωπίζοντας στο Βελιγράδι τον Ερυθρό Αστέρα. Η ήττα ήρθε μάλλον φυσιολογικά με 3-0 σετ, αλλά όχι και με κατεβασμένα τα χέρια.

Το πρώτο σετ κρίθηκε στους 26 πόντους, ενώ τα επόμενα δύο ο Ερυθρός Αστέρας επικράτησε με 25-21. Αντιθέτως, ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης θα πάει στην Σερβία προερχόμενος από την εκτός έδρας νίκη επί του Ηρακλή και την εντός έδρας απέναντι στον Άρη, παίζοντας τρίτο παιχνίδι μέσα σε λιγότερο από επτά μέρες.

Σε αντίθεση με τον Εθνικό που προέρχεται από τρεις νίκες στο ελληνικό πρωτάθλημα, αν προσθέσουμε και αυτήν επί της Ορεστιάδας, η Σπαρτάκ Λιγκ προέρχεται από τρεις ήττες, αφού πριν τον Ερυθρό Αστέρα είχε ηττηθεί και από τις Παρτιζάν και Νις, στα τέλη του 2015.

Αν και δεν πάει καλά στο σερβικό πρωτάθλημα πάντως, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τον περασμένο Οκτώρβιο η Σπαρτάκ Λιγκ κατέκτησε το Βαλκανικό Κύπελλο, κερδίζοντας στον ημιτελικό την Μπεσίκτας με 3-1 σετ και στον τελικό της Βοσνίας την CSM Βουκουρεστίου με 3-0 σετ.

Η φωτογραφία προέρχεται από την κατάκτηση του τροπαίου, χάρη στην οποία η σερβική ομάδα έχει εξασφαλίσει την συμμετοχή της και στο Challenge Cup της επόμενης περιόδου…