Γ’ Εθνική: Σαρωτική η Ασπίδα Ξάνθης “καθάρισε” άνετα την Χαλκηδόνα

Σε υγιεινό περίπατο μετέτρεψε την αναμέτρηση με την Χαλκηδόνα η Ασπίδα Ξάνθης, με τον προπονητή της Κώστα Ιωαννίδη να χρησιμοποιεί και αρκετούς νεαρούς, όπως και τον 16χρονο Πάτση! και την Ασπίδα να φτάνει στην άνετη νίκη με 84-57 στην τελευταία αναμέτρηση  του πρώτου γύρου του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής κατηγορίας.

Οι Ξανθιώτες έδειξαν απο τα πρώτα κιόλας λεπτά πως δεν αστειεύονται και έδειξαν απο την πρώτη κιόλας περίοδο πως είναι το αφεντικό της αναμέτρησης. Στην δεύτερη περίοδο ο κόσμος που για ακόμη μια φορά γέμισε το κλειστό γυμναστήριο “Χριστίνα Χριστοδούλου” του Ευμοίρου απόλαυσε καταπληκτικό μπάσκετ απο τους παίκτες της Ασπίδας που…παρέδωσαν μαθήματα μπάσκετ, παίζοντας φανταστική άμυνα δεχόμενοι μόλις τρείς πόντους και αυτούς απο βολές.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι κατέβασαν ταχύτητα και με τον κόουτς Ιωαννίδη να δίνει χρόνο συμμετοχής σε όλους τους νεαρούς παίκτες που είχε στην διάθεση του, όπως και τον γεννημένο το 2000 Πάτση, και αυτοί τον αντάμειψαν για την εμπιστοσύνη του με αρκετά θεαματικό μπάσκετ. Το παιχνίδι δεν χρίζει κριτικής με τους παίκτες της Ασπίδας να παίρνουν μια άνετη νίκη, και πλέον να στρέφουν την προσοχή τους στο παιχνίδι με τον Ορφέα Νέα Σκοπού με το οποίο ανοίγει η αυλαία του Β’ γύρου.

Δεκάλεπτα: 25-12, 49-15(ημίχρονο), 68-36, 84-57 (τελικό αποτέλεσμα)

Διαιτητές: Χατζηχαρίσης – Σαραγκενίδης

ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ(Κ. Ιωαννίδης): Κουμπάνης  4, Παπαδάκης  2, Γρούδος  7, Τσιώγκας  15(5), Στεφανίδης  8(2), Χατζημιχαηλίδης  9(3), Δάτσης, Κουτσογιάννης Απ.  18(1), Κέλλης, Καραμπίνης  5, Πάτσης 2, Πέτς  14(2)

ΧΑΛΚΗΔΩΝΑ(Α. Οκπαλιώτης): Αλεξιάδης  6, Μαρκίδης  3, Σιδηρόπουλος  4, Μαραπίδης  8(2), Δέτσικας  4, Παίδης  8(2), Μπατάκος  9, Σεφερίδης  1, Μακαλέκας  9(2), Παπαδόπουλος 5