Τουλάχιστον 10 διαρρήξεις σπιτιών σε μία ημέρα στην Κομοτηνή!

Οι άγνωστοι δρουν μεσημεριανές και πρωινές ώρες, χτυπώντας κουδούνια για να διαπιστώσουν αν υπάρχουν ένοικοι στα σπίτια
Σε πολυκατοικία πίσω από το Γηροκομείο οι δράστες διέρρηξαν ένα διαμέρισμα και προσπάθησαν να διαρρήξουν ακόμα ένα, αλλά δεν πρόλαβαν

«Είστε ο δέκατος που καταθέτει καταγγελία διάρρηξης σπιτιού», ενημέρωνε ο αστυνομικός τον συμπολίτης μας. Έναν ακόμα ιδιοκτήτη σπιτιού που έπεσε θύμα κλοπής τις πρωινές και μεσημεριανές ώρες της Τετάρτης 13 Ιανουαρίου στην Κομοτηνή.

Το μπαράζ διαρρήξεων έγινε γνωστό την Πέμπτη όταν περισσότεροι συμπολίτες μας προσέφυγαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Ροδόπης για να καταγγείλουν τα περιστατικά κλοπών. Τουλάχιστον δέκα διαρρήξεις σημειώθηκαν στην πόλη μας, στη διάρκεια μίας ημέρας, αναφέρουν οι πληροφορίες του «Χ», με τον αριθμό όμως να είναι πιθανόν μεγαλύτερος, από όσες είχαν καταγγελθεί μέχρι και χθες στην αστυνομία.

Οι άγνωστοι, όπως δείχνουν τα στοιχεία, έδρασαν μεσημεριανές και πρωινές ώρες, χτυπώντας κουδούνια για να διαπιστώσουν αν υπάρχουν ένοικοι μέσα στα σπίτια. Προτίμησαν να εισέλθουν σε πολυκατοικίες, ώστε να μην προκαλέσουν υποψίες, αφού σε μία πολυκατοικία με πολλά διαμερίσματα, συνήθως μπαίνει και βγαίνει περισσότερος κόσμος.

Οι διαρρήξεις, όπως επισημάνθηκε στον «Χ» έγιναν σε διαμερίσματα πολυκατοικιών στις περιοχής Εγνατίας με λεωφόρο Ηρώων, κοντά στην εκκλησία της Αγίας Σοφίας πίσω από το δημοτικό γήπεδο Κομοτηνής, κοντά στις γέφυρες της πόλης, αλλά και στην γειτονιά του γηροκομείου. Είναι χαρακτηριστική η μαρτυρία συμπολίτη μας που κατέθεσε καταγγελία διάρρηξης του διαμερίσματός του. Σύμφωνα με όσα ανέφερε οι άγνωστοι μπήκαν στο διαμέρισμα του, μεταξύ 12 με 2 το μεσημέρι. Εκείνες τις ώρες ούτε ο ίδιος, ούτε η σύζυγός του, αλλά ούτε και το παιδί τους βρίσκονταν στο σπίτι, αφού οι μεν πρώτοι ήταν στη δουλειά, ενώ το παιδί τους ήταν στο σχολείο. Μία φοιτήτρια παρακείμενου διαμερίσματος, άκουσε κάποιον να χτυπάει επίμονα το κουδούνι του διπλανού διαμερίσματος, αλλά δεν έδωσε σημασία.

Ήταν οι κλέφτες, που βρήκαν την ευκαιρία να εισέλθουν. Έσπασαν την κλειδαριά της κεντρικής εισόδου και μπήκαν μέσα κάνοντας άνω κάτω το εσωτερικό του σπιτιού, για να πάρουν μαζί τους χρυσαφικά, όσα είχαν οι σύζυγοι από τον γάμο τους και ορισμένα χρήματα. Όταν τελείωσαν από το διαμέρισμα, επιχείρησαν να εισέλθουν και σε ένα ακόμα στον ίδιο όροφο. Όμως ένας θόρυβος τους έκανε να τραπούν σε φυγή πριν προλάβουν να διαρρήξουν και δεύτερο διαμέρισμα στην ίδια πολυκατοικία. Την ίδια βέβαια τύχη δεν είχαν άλλοι ιδιοκτήτες διαμερισμάτων στην πόλη μας, που τιμαλφή, κοσμήματα, ρολόγια και χρήματα, να γίνονται λεία για τους άγνωστους δράστες. Σε όλες τις περιπτώσεις οι άγνωστοι μπήκαν στα σπίτια πρωινές ή μεσημεριανές ώρες, όταν οι ένοικοι απουσίαζαν.

Χτυπούσαν επίμονα το κουδούνι και όταν κανείς δεν ανταποκρίνονταν, τότε χρησιμοποιώντας διαρρηκτικά εργαλεία, έσπαγαν τις κλειδαριές από τις εισόδους και έμπαιναν μέσα. Οι καταγγελίες στον «Χ» πολλές, με τους παθόντες να θέλουν να κρούσουν των κώδωνα του κινδύνου και σε άλλους συμπολίτες τους, αφού οι δράστες κυκλοφορούν έξω ελεύθεροι και πιθανόν να ετοιμάζουν την επόμενη διάρρηξη. Η Αστυνομική Διεύθυνση Ροδόπης δεν έχει εκδώσει προς το παρόν κάποια επίσημη ανακοίνωση, παρά την έντονη ανησυχία που προκαλούν τα αυξημένα κρούσματα διαρρήξεων.
ΠΗΓΗ: ΧΡΟΝΟΣ