«Οργώνει» την Ελλάδα ο Γκιρτζίκης! Παρούσα και η ΕΠΣ Έβρου σε συνάντηση στην Λιβαδειά! Όλο το παρασκήνιο…

Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι παρασκηνιακές συναντήσεις του ξανθιώτη προέδρου της ΕΠΟ Γιώργου Γκιρτζίκη με προέδρους και εκπροσώπους Ενώσεων Ποδοσφαιρικών Σωματείων ανά την Ελλάδα, ενόψει των εκλογών του ερχόμενου Οκτωβρίου στις οποίες ο θρακιώτης παράγοντας έχει δηλώσεις ότι θα θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για τον προεδρικό θώκο.

Όπως είχε αποκαλύψει το ThrakiSportS, στις 27 Δεκεμβρίου ο Γιώργος Γκιρτζίκης είχε συναντηθεί σε ταβέρνα της Καβάλας με εκπροσώπους έξι ενώσεων από την Ανατολική Μακεδονία και την Θράκη. Πιο συγκεκριμένα, είχε συναντηθεί με τους Προέδρους των ΕΠΣ Έβρου, Θράκης, Δράμας, Καβάλας, Σερρών και Χαλκιδικής, όλων δηλαδή των Ενώσεων από την Θεσσαλονίκη και μετά με εξαίρεση την Ξάνθη που είχε προσκληθεί μεν, αλλά ο πρόεδρός της Γιώργος Πανίδης επικαλέστηκε προσωπικό πρόβλημα της τελευταίας στιγμής, δεν έστειλε όμως και κάποιον άλλον εκπρόσωπο.

Στις 8 Ιανουαρίου, δηλαδή την προηγούμενη Παρασκευή, ο Γκιρτζίκης είχε πάει στο Ρέθυμνο, όπου τιμήθηκε από την τοπική Ένωση και ταυτόχρονα συναντήθηκε με εκπροσώπους των ενώσεων Ηρακλείου, Λασιθίου και Χανίων, δηλαδή όλων των ΕΠΣ της Κρήτης. Αξίζει ωστόσο να τονιστεί ότι από το Λασίθι δεν πήγε η νυν διοίκηση, που θεωρείται αντιπολιτευόμενη στον πρόεδρο της ΕΠΟ, αλλά εκπρόσωποί της αντίπαλης παράταξης, καθώς τον προσεχή Φεβρουάριο έχουν εκλογές. Με την ευκαιρία, όπως αναφέρει το μπλογκ «sfyrigmata», το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ θα πρέπει να αποφασίσει αν θα γίνουν εκλογές και στην ΕΠΣ Κυκλάδων, καθώς υπάρχει σχετική προσφυγή, επειδή θεωρείται ότι έληξε η θητεία της παρούσας διοίκησης.

Η τρίτη συγκέντρωση που διοργάνωσε ο Γιώργος Γκιρτζίκης ήταν το βράδυ της Τρίτης στην Λιβαδειά και ήταν η μεγαλύτερη από όσες έχει κάνει μέχρι τώρα. Το παρών έδωσαν 14 ΕΠΣ, αλλά πέραν αυτών που προέρχονταν από την Κεντρική Ελλάδα, προσμετρήθηκε (για δεύτερη φορά) και η παρουσία της… ΕΠΣ Έβρου. Συγκεκριμένα, όπως διέρρευσε από την Ομοσπονδία, στην συνάντηση της Λιδαδειάς παραβρέθηκαν οι Ενώσεις της Αθήνας, του Πειραιά, της Εύβοιας, της Φωκίδας, της Ευρυτανίας, της Βοιωτίας, της Φθιώτιδας, της Δυτικής Αττικής, της Ενωσης 5Χ5, της Ημαθίας, της Πρέβεζας-Λευκάδας, του Εβρου, της Καρδίτσας και των Τρικάλων.

«Με τις συναντήσεις αυτές επιβεβαιώνεται ο αέρας νίκης του νυν προέδρου της ΕΠΟ, ο οποίος θα είναι υποψήφιος στις εκλογές του Οκτωβρίου», υποστηρίζουν τα sfyrigmata, την ώρα πάντως που το μέτωπο Μελισσανίδη – Σαββίδη – Αλαφούζου οργανώνεται σε όλα τα επίπεδα για να πάρει υπό την δική του επιρροή όσες Ενώσεις μπορεί, επιδιώκοντας την ανατροπή της νυν διοίκησης της ΕΠΟ. Η ίδια πηγή αναφέρει ότι ο κύκλος των συναντήσεων Γκιρτζίκη θα συνεχιστεί με τη συνάντηση που θα γίνει στις 20 Ιανουαρίου στην Κόρινθο με τις ενώσεις της Πελοποννήσου.

Στις 24 Ιανουαρίου θα γίνει συνάντηση με τις υπόλοιπες ενώσεις της Μακεδονίας, με τις οποίες ο Γκιρτζίκης δεν βρέθηκε στην Καβάλα, κατά βάση αυτές της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας δηλαδή ενώ μένει να προγραμματιστεί μια ακόμη με τις Ενώσεις της Θεσπρωτίας, της Κεφαλλονιάς, της Κέρκυρας και γενικά της Ηπείρου, των Ιονίων και της Δυτικής Ελλάδας στην Ηγουμενίτσα. Πιο πριν πάντως, εντός της Πέμπτης 14/01 ο πρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Γκιρτζίκης και ο αναπληρωτής του Βαγγέλης Τοπολιάτης θα δώσουν το «παρών» σε συνάντηση της ΕΠΣ Καρδίτσας.