Ενδείξεις ότι βαδίζει προς… νότο το Πανελλήνιο Παμπαίδων που διεκδικεί η Αλεξανδρούπολη! Άλλαξε η ημερομηνία του…

Η διεξαγωγή των διεθνών παιδικών αγώνων στην Κίνα, οδήγησε τον ΣΕΓΑΣ να αλλάξει την ημερομηνία του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Παμπαίδων Παγκορασίδων, διοργάνωσης που εμφανιζόταν μέχρι την προηγούμενη εβδομάδα να διεκδικεί η Αλεξανδρούπολη.

Οι αγώνες αντί για το Σαββατοκύριακο 16-17 Ιουλίου, όπως αναφέρεται στο καλεντάρι του ΣΕΓΑΣ, θα διεξαχθούν στις 2-3 Ιουλίου.  Η τελική ημερομηνία, 2-3 Ιουλίου, ήταν και η αρχική που είχε ορίσει η ομοσπονδία, την οποία στην πορεία άλλαξε σε 16-17 Ιουλίου για να την επαναφέρει.

Το διοικητικό συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ έκανε δεκτό το αίτημα της ΕΑΣ Βόρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Σπάρτης αλλά και του σωματείου ΓΑΣ Σκάλας, καθώς 15 αθλητές από τους δήμους Πατρών, Αμαλιάδας, Σκάλας και άλλων της Πελοποννήσου θα συμμετάσχουν στους παιδικούς αγώνες που διοργανώνει η ΔΟΕ στην Κίνα.

Την σχετική ανακοίνωση έκανε ο ΣΕΓΑΣ. Είναι φυσιολογικό να κάνουν τέτοια αιτήματα ομάδες, σύλλογοι οι οι κατά τόπους ΕΑΣ. Αίσθηση ωστόσο προκαλεί ότι αίτημα για αλλαγή ημερομηνίας εμφανίζεται να έκανε και ο… Δήμος Σπάρτης και αυτό βάζει σε υποψίες μήπως η διοργάνωση έχει ήδη ανατεθεί εκεί και δεν το ξέρουμε.

Πάντως επισήμως, ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης σε συνεργασία με τον Δήμο Αλεξανδρούπολης και την υποστήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης εμφανίζονται να διεκδικούν την διοργάνωση, που σε κάθε περίπτωση θα φέρει πολλά οικονομικά-τουριστικά οφέλη στην πόλη που θα κληθεί να την φιλοξενήσει.