Διαζύγιο του Δήμου Μιχαλεντζάκη με τον προπονητή του Γιώργο Τυλιγαδά

Αποτέλεσαν ίσως το πιο ισχυρό δίδυμο για τον αθλητισμό της Θράκης το 2016. Ο εβρίτης κολυμβητής Δήμος Μιχαλεντζάκης αναδείχθηκε στην ετήσια ψηφοφορία του ThrakiSportS ως ο κορυφαίος θρακιώτης αθλητής της χρονιάς που πέρασε σε όλα τα σπορ, πρωτίστως χάρη στο παγκόσμιο ρεκόρ που σημείωσε στο Βερολίνο τον περασμένο Απρίλιο. Όπως αναφέραμε και στην ανασκόπηση της χρονιάς, αποτελεί μια από τις μεγάλες ελπίδες της Ελλάδας στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο.

Ο προπονητής του Γιώργος Τυλιγαδάς, χάρη στις επιτυχίες του με τον ΟΦΘΑ αλλά κυρίως με τον Μιχαλεντζάκη αλλά και τον Δημήτρη Καρυπίδη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ΑμεΑ της Γλασκώβης, ψηφίστηκε ως ο τρίτος κορυφαίος προπονητής στην Θράκη, πίσω από τον Βασίλη Στοάκη της μπασκετικής ΑΕ Κομοτηνής και τον Ραζβάν Λουτσέσκου της Skoda Ξάνθη. Η διάκριση είναι μεγάλη, αν αναλογιστεί κανείς ότι άγγιξε περίπου το 155 των επιλογών, αν και δεν είναι προπονητής σε κάποιο ομαδικό άθλημα.

 width=Πριν από έναν μήνα η Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή από κοινού με την Εθνική Επιτροπή για Άτομα με Αναπηρία βράβευσαν τους Μιχαλεντζάκη και Τυλιγαδά στην ετήσια εκδήλωση, όπως κάθε χρόνο κάνουν για τους αθλητές που στην διάρκεια της χρονιάς κατακτούν μετάλλια σε παγκόσμια πρωταθλήματα ή σπάνε παγκόσμιο ρεκόρ, καθώς και για τους προπονητές τους. Λίγοι ωστόσο γνώριζαν τότε ότι πίσω από τα χαμόγελα της επιτυχίας, είχε υπάρξει μια μορφή «ρήξης» ανάμεσα στον αθλητή και στον προπονητή και ήδη είχε επέλθει ένα αθλητικό «διαζύγιο».

Ο «χωρισμός» έχει προκύψει εδώ και μήνες, από τα τέλη ουσιαστικά του καλοκαιριού, αλλά μόλις το τελευταίο διάστημα και με φόντο τις βραβεύσεις και τον απόηχό τους, έγινε γνωστός. Ο Δήμος Μιχαλεντζάκης δεν προπονείται πλέον με τον Γιώργο Τυλιγαδά, έστω και αν στην επίσημη τελετή της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής εμφανίστηκαν μαζί χαμογελαστοί πάνω στην σκηνή. Η απόφαση ελήφθη, σύμφωνα με πληροφορίες, με πρωτοβουλία του αθλητή, που θεώρησε ότι οι πολλές υποχρεώσεις του μέχρι τότε προπονητή του δεν του επέτρεπαν να ασχοληθεί όσο χρόνο θα ήθελε ατομικά με την δική του περίπτωση.

Πλέον ο Δήμος Μιχαλεντζάκης ενόψει και της ολυμπιακής χρονιάς που ήδη διανύουμε, προπονείται με τον Τάσο Καλλιτσάρη, ο οποίος ανήκει άλλωστε και αυτός στο δυναμικό του κολυμβητικού τμήματος του Ομίλου Φίλων Θαλάσσης Αλεξανδρούπολης από την πρώτη στιγμή της δημιουργίας του.

Θα ακολουθήσει τις επόμενες ημέρες δημοσίευση με αναλυτική συνέντευξη του Γιώργου Τυλιγαδά, όπου αναφέρει πολλά ενδιαφέροντα, όπως και τους λόγους του αθλητικού «διαζυγίου» με τον Δήμο Μιχαλεντζάκη.