To pregame της αναμέτρησης Εθνικός Αλεξανδρούπολης – Άρης για την πρεμιέρα του β’ γύρου (19:00, LIVE ThrakiSportS)

Ποδαρικό στο 2016 για τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης με ένα παραδοσιακό ντέρμπι στο «Μιχάλης Παρασκευόπουλος» απέναντι στον Άρη Θεσσαλονίκης. Παραδοσιακά οι αναμετρήσεις των δύο ομάδων είναι αμφίρροπες και το ίδιο προβλέπεται να γίνει και τώρα που ισοβαθμούν στην 8η θέση με 12 βαθμούς.

Στην Αλεξανδρούπολη το κλίμα είναι ακόμα βαρύ καθώς κανείς δεν έχει ξεπεράσει την απώλεια του Στέργιου Δημούδη που έφυγε πρόωρα από τη ζωή προδομένος από την καρδιά του το βράδυ της Παρασκευής. «Έφυγε ένας ακόμα άνθρωπος του βόλεϊ. Παρακολουθούσε μέχρι και τις προπονήσεις της ΓΕΑ και του Εθνικού. Ακόμα δεν το έχουμε πιστέψει. Το προηγούμενο βράδυ είχαμε το φιλικό με την Ορεστιάδα και μιλήσαμε στο γήπεδο. Την άλλη μέρα έμαθα ότι πέθανε», δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΣΑΠ ο τεχνικός του Εθνικού Σάκης Μουστακίδης.

Ο Εθνικός στον Α΄γύρο τερμάτισε στην 9η θέση που ήταν κάτω από τον αρχικό σχεδιασμό. Η διοίκηση ενίσχυσε τη ομάδα με την απόκτηση των Μιγιαήλοβιτς, όπως εξ αρχής είχε προγραμματιστεί αλλά και τον γερμανό Φρόγερ για να καλύψει το κενό του τραυματία Ανέστη Δαλακούρα. Μάλιστα, οι δυο τους έκαναν θετικό ντεμπούτο στο τελευταίο ματς του πρώτου γύρου με την Ορεστιάδα στο «Νίκος Σαμαράς», όπου ο Εθνικός έσπασε το αρνητικό σερί συνεχόμενων ηττών που είχε.

Ωστόσο, στην αναμέτρηση με τον Άρη θα υπάρχει κι άλλο νέο πρόσωπο. Πρόκειται για τον βραζιλιάνο διαγώνιο Ιγκόρ Γκιλέν Γκονζάλβες ο οποίος έφτασε στην Αλεξανδρούπολη το Σάββατο και έχει αφήσει καλές εντυπώσεις στον Μουστακίδη, με αποτέλεσμα να εισηγηθεί την απόκτησή του. Ο Γκονζάλβες υπέγραψε το βράδυ της Δευτέρας και θα αγωνιστεί εφόσον ολοκληρωθούν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες για τη μεταγραφή του.

«Οι αγώνες με τον Άρη είναι πάντα ντέρμπι. Το ότι ενισχυθήκαμε δεν σημαίνει πως θα μεταμορφωθούμε. Η ομάδα χρειάζεται δέσιμο αλλά δεν υπάρχει και χρόνος. Πρέπει να κάνουμε όλοι την υπέρβαση μας για να φέρουμε την ομάδα και πάλι στο σωστό δρόμο στο πρωτάθλημα», πρόσθεσε ο Μουστακίδης.

Από την πλευρά του, ο τεχνικός του Άρη Γιάννης Μέλκας είπε: «Ξεκινάμε την δύσκολη πορεία μας στον Β΄γύρο. Ο στόχος μας παραμένει η άνετη παραμονή. Μας περιμένει δύσκολη δοκιμασία. Ο Εθνικός είναι ενισχυσμένος. Λογικά θα έχει και τον Βραζιλιάνο διαγώνιο. Δυστυχώς δεν έχουμε οπτικό υλικό για το πως παίζει και θα πρέπει να προσαρμοστούμε γρήγορα».

Ο Άρης, που ήρθε από το βράδυ της Τρίτης στην Αλεξανδρούπολη, έκανε μία μεταγραφή Έλληνα αθλητή. Πρόκειται για τον Γιάννη Πρώιο ο οποίος αγωνίζεται πασαδόρος, έπαιζε στη ΧΑΝΘ και θα πάρει τη θέση του Νίκου Παπασταματάτου που κατατάχθηκε στον στρατό. Πάντως, η παράδοση είναι με την πλευρά του Εθνικού. Ο Άρης έχει να νικήσει στην Αλεξανδρούπολη από τις 6 Δεκεμβρίου 2008. Από τότε οι Εβρίτες έχουν ένα σερί 5-0 στο «Μιχάλης Παρασκευόπουλος», το οποίο φιλοδοξούν να διευρύνουν το βράδυ της Τετάρτης.

Ο αγώνας αρχίζει στις 19:00 το βράδυ. Έχει οριστεί να τον διευθύνουν οι Δεληκωστίδης και Στεργιόπουλος. Απευθείας ενημέρωση για την εξέλιξή του θα υπάρχει από το ThrakiSportS.