Το… 13άρι που κηνυγάει ο Πανθρακικός για να σώσει (ξανά) την παρτίδα της παραμονής στην Super League

Εχοντας ξεκινήσει το 2016 με μια βαριά ήττα από τον Αστέρα στην Τρίπολη με 4-0 και έχοντας αποσπάσει μια λευκή ισοπαλία από την Βέροια, πέντε βαθμούς κάτω από την ζώνη του υποβιβασμού (όπου βρίσκονται αυτήν την στιγμή η Skoda Ξάνθη και ο Ατρόμητος με 17 βαθμούς αλλά και ένα ματς λιγότερο η κάθε ομάδα) ο Πανθρακικός δεν μπορεί να ατενίζει με μεγάλη αισιοδοξία το μέλλον. Μπορεί ωστόσο να ελπίζει.

Οι εμφανίσεις του τελευταίου διαστήματος αφήνουν να διακρίνονται κάποιες ακτίνες ελπίδας στην Κομοτηνή, όσο κι αν έχει χαθεί πολύτιμο έδαφος. Στον Πανθρακικό γνωρίζουν ότι πρέπει να κάνουν την υπέρβαση για να καλύψουν το χαμένο έδαφος, κερδίζοντας βαθμούς ακόμα και εκτός έδρας, αλλά πλέον εκμεταλλευόμενοι στον απόλυτο βαθμό την έδρα τους.

Ωστόσο γνωρίζουν ότι δεν εξαρτώνται όλα μόνο από εκείνους, αφού είναι και οι αντίπαλοι που παίζουν μπάλα. Για παράδειγμα, ήταν μαχαιριά η νίκη του Παναιτωλικού προχθές, που είναι προσεχής αντίπαλος της ομάδας. Εχει ξεφύγει στους 7 βαθμούς, όπως και η Βέροια που διατήρησε αυτό το προβάδισμα με την ισοπαλία του περασμένου Σαββάτου.

Είναι ωστόσο ξεκάθαρο ότι αν ο Πανθρακικός δεν κερδίσει το προσεχές Σάββατο στο πρώτο του εντός έδρας ματς για το 2016 τον Παναιτωλικό και η μεταξύ τους διαφορά πάει σε διψήφιο αριθμό πόντων, τότε θα βρεθεί σε εξαιρετικά δυσμενή θέση, ακόμα πιο δυσμενή από την ήδη υπάρχουσα. Γενικά η ομάδα του Δημήτρη Ελευθερόπουλου θα πρέπει να μάθει να παίζει με την πλάτη στον τοίχο από εδώ και στο εξής – και μεγάλο ρόλο θα παίξει ο τομέας ψυχολογία.

Παράλληλα, ο Πανθρακικός είναι πλέον υποχρεωμένος να κοιτά και τα αποτελέσματα αυτών που κυνηγά. Ο ίδιος έχει 12 βαθμούς και οι αμέσως αποπάνω ομάδες είναι στους 17. Και τι ομάδες! Μιλάμε για την Ξάνθη και τον Ατρόμητο, που όταν ξεκίνησε η σεζόν είχαν βλέψεις ευρωπαϊκής εξόδου και παίζουν μάλιστα μεταξύ τους στα Πηγάδια το Σάββατο, πριν το ματς του Πανθρακικού με τον Παναιτωλικό.

Όταν θα ξεκινά το ματς στο ΔΑΚ Κομοτηνής, ο Πανθρακικός θα ξέρει ουσιαστικά ποιον από τους δύο θα κηνυγά για να προσπεράσει, μαζί φυσικά με τον Παναιτωλικό και την Βέροια, που ωστόσο απέχουν 7 βαθμούς αυτήν την στιγμή από τους Κομοτηναίους. Γενικά, ο Πανθρακικός στα 13 εναπομείναντα παιχνίδια ψάχνει για ένα ιδιότυπο… 13άρι (για να θυμηθούμε τον σχετικό όρο τα παλιά καλιά χρόνια που παίζαμε όλοι προπο).

Πάμε να δούμε αναλυτικά το πρόγραμμα του Πανθρακικού στις 13 αγωνιστικές που απομένουν, όπου αποδεικνύεται ότι ιδιαίτερα κρίσιμα είναι τα προσεχή δύο-τρία παιχνίδια. Εσείς με την σειρά σας βγάλτε κομπιουτεράκια και υπολογίστε σε ποιους αγώνες θα μπορεί να υπολογίζει σε βαθμούς η ομάδα της Κομοτηνής ώστε να σώσει την παρτίδα, αλλά μην ξεχνάτε ότι παράλληλα με τον Πανθρακικό θα παίζουν και οι… άλλοι.

Αναλυτικά:

18η αγωνιστική:  Πανθρακικός – Παναιτωλικός

19η αγωνιστική: Καλλονή – Πανθρακικός

20η αγωνιστική: Πανθρακικός – Πανιώνιος

21η Αγωνιστική: Λεβαδειακός – Πανθρακικός

22η Αγωνιστική: Πανθρακικός – Πλατανιάς

23η Αγωνιστική: Skoda Ξάνθη – Πανθρακικός

24η Αγωνιστική: Πανθρακικός – ΠΑΣ Γιάννινα

25η Αγωνιστική: Πανθρακικός – ΠΑΟΚ

26η Αγωνιστική: ΑΕΚ – Πανθρακικός

27η Αγωνιστική: Πανθρακικός – Ατρόμητος

28η Αγωνιστική: Ολυμπιακός – Πανθρακικός

29η Αγωνιστική: Πανθρακικός – Ηρακλής

30η Αγωνιστική: Παναθηναϊκός – Πανθρακικός