ΕΣΠΕΘΡ: Διπλή νίκη στο Ξανθιώτικο ντέρμπι με Ερμογένη για τους ΠΑΣ Θράκες!

Διπλά ήταν τα πανηγύρια για τος ΠΑΣ Θράκες την Κυριακή 10 Ιανουαρίου, στο κλειστό γυμναστήριο “Αλέξανδρος Μπαλτατζής της Ξάνθης, καθώς τόσο σε κορασίδες όσο και σε παγκορασίδες πέτυχαν δύο σπουδαίες νίκες απέναντι στα αντίστοιχα τμήματα του Ερμογένη στο Ξανθιώτικο ντέρμπι της 7ης αγωνιστικής στις δύο κατηγορίες, και πρώτης για το 2016.

Οι αναμετρήσεις ξεκίνησαν με ένα λεπτό καθυστέρηση, καθώς κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή ως φόρος τιμής για τον Στέργιο Δημούδη σε όλα τα παιχνίδια της ΕΣΠΕ Θράκης. Την πρώτη μεγάλη νίκη πέτυχαν οι Παγκορασίδες, με την ομάδα των ΠΑΣ Θράκες να κερδίζει με 3-0 του Ερμογένη, επικρατόντας δύσκολα στο πρώτο σετ(25-22) αλλά με μεγαλύτερη άνεση στα άλλα δύο(25-10, 25-8). Με αυτή τη νίκη οι Παγκορασίδες των ΠΑΣ Θράκες παρέμειναν στην κορυφή του Β’ ομίλου τρεις στροφές πριν το τέλος, με την ομάδα της Ξάνθης μετά απο 7 αγώνες να μετρά 5 νίκες και 2 ήττες έχοντας 12βαθμούς έναντι 11 της Χρυσούπολης που ωστόσο έχει ένα ματς λιγότερο.

Στις Κορασίδες τα κορίτσια του Ερμογένη μπήκαν πιο δυνατά και πήρα το πρώτο σετ με 23-25, με την αντίδραση όμως απο την πλευρά των γηπεδούχων να είναι εντυπωσιακή παίρνοντας τα δύο επόμενα με σχετική άνεση(25-16, 25-18). Στο τέταρτο σετ έγινε μεγάλη μάχη που ικανοποίησε τον αρκετό κόσμο που βρέθηκε στις εξέδρες του “Μπαλτατζής” με τα κορίτσια των ΠΑΣ Θράκες να κερδίζουν εν τέλει με 26-24 και να πετυχαίνουν μια σπουδαία νίκη με 3-1 σετ απέναντι στον συμπολίτη Ερμογένη. Με αυτή τη νίκη οι ΠΑΣ Θράκες διατήρησαν την πρώτη θέση στον Β’ όμιλο έχοντας σε 7 παιχνίδια  έξι νίκες και μία ήττα μετρώντας 13 βαθμούς έναντι των 11 που έχει η Χρυσούπολη και στα δύο εξ’ αναβολής που έχει μπορεί να πιάσει τις Θρακιώτισσες στην κορυφή τρεις στροφές πριν το φινάλε, οι δυο τους θα βρεθούν στις 14 Φεβρουαρίου στην Χρυσούπολη στο ντέρμπι κορυφής του ομίλου.