Στον Μέσι η «Χρυσή Μπάλα»! Αίσθηση από την απουσία των ψήφων Τοροσίδη και Σκίμπε για την ανάδειξη του κορυφαίου παίκτη!!!

Στον Λιονέλ Μέσι απονεμήθηκε η Χρυσή Μπάλα. Υστερα από το δεύτερο τρεμπλ με την Μπαρτσελόνα και την συμμετοχή του στον τελικό του Copa America, ο Αργεντινός σταρ πήρε το 41.33% των ψήφων και αναδείχθηκε κορυφαίος ποδοσφαιριστής της χρονιάς.

Μετά το 2009, 2010, 2011, 2012 ο 28χρονος πήρε ξανά τον ατομικό τίτλο και είναι ο μοναδικός που φτάνει τις 5 κατακτήσεις του ατομικού τίτλου που απονέμεται από την FIFA. Έλαβε ξεκάθαρα την πρώτη θέση αφήνοντας πίσω τους Κριστιάνο Ρονάλντο (27.76%) και Νεϊμάρ (7.86%).

Στην σχετική ψηφοφορία, σύμφωνα με το πρωτόκολλο της FIFA, έλαβαν μέρος οι αρχηγοί όλων των Εθνικών Ομάδων, όλοι οι Ομοσπονδιακοί προπονητές και επιλεγμένοι δημοσιογράφοι του France Football. Αίσθηση ωστόσο προκαλεί ότι στο έγγραφο που αποδέσμευσε η FIFA, δεν υπάρχουν οι ψήφοι ούτε του αρχηγού της Εθνικής Ελλάδος Βασίλη Τοροσίδη ούτε του νέου ομοσπονδιακού τεχνικού Μίχαελ Σκίμπε.

Όπως είχε αποκαλύψει το ThrakiSportS, πέρυσι με τον Τόρο είχαμε την πρώτη θρακιώτικη συμμετοχή στην ψηφοφορία στην ιστορία του θεσμού, με τον ξανθιώτη αρχηγό της Εθνικής Ομάδας να δίνει τους πέντε βαθμούς στον Άριεν Ρόμπεν, ουσιαστικά χαρακτηρίζοντάς τον ως κορυφαίο ποδοσφαιριστή του κόσμου για το 2014, τρεις πόντους στον (τελικό νικητή πέρυσι) Κριστιάνο Ρονάλντο και έναν στον Φίλιπ Λαμ. Σε ό,τι αφορά τον καλύτερο προπονητή στον πλανήτη, ο άσος της Ρόμα είχε τότε διαλέξει τον Κάρλο Αντσελότι, με τον Γιόακιμ Λεβ και τον Ντιέγκο Σιμεόνε να ακολουθεί.

Ο Κλαούντιο Ρανιέρι από την πλευρά του, είχε ψηφίσει τον Μάνουελ Νόιερ για καλύτερο παίκτη του κόσμου με δεύτερο τον Ρονάλντο και τρίτο τον Ρόμπεν. Στους… συναδέλφους του, προτίμησε τον Γιόακιμ Λεβ και στη συνέχεια τους Αντσελότι και Σιμεόνε! Αίσθηση ωστόσο προκαλεί ότι φέτος δεν υπάρχει καμία αναφορά για το τι έχουν ψηφίσει ο αρχηγός της Εθνικής Ελλάδος Βασίλης Τοροσίδης και ο ομοσπονδιακός τεχνικός Μίκαελ Σκίμπε. Όπως πληροφορείται το ThrakiSportS, οι δυο τους ρωτήθηκαν και έστειλαν κανονικά τις ψήφους τους, αίσθηση ωστόσο προκαλεί ότι αυτές δεν φαίνονται να έχουν καταχωρηθεί.

Την απάντηση στα ερωτήματα αυτά, αυτήν την στιγμή δεν την ξέρουμε αλλά σίγουρα θα αναζητηθεί τις επόμενες ώρες. Το μόνο που γνωρίζουμε είναι ότι στο έγγραφο που αποχαρακτήρισε η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου λίγο πριν τις δέκα το βράδυ (ώρα Ελλάδος), μια ώρα μετά την επίσημη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, όπου φαίνεται ποιος ψήφισε τι, δεν αναφέρεται πουθενά η Ελλάδα στις ψήφους των ποδοσφαιριστών (αρχηγών των Εθνικών Ομάδων) και των προπονητών (ομοσπονδιακών τεχνικών).

Ο μόνος που φαίνεται να έχει ψηφίσει από την Ελλάδα είναι ο δημοσιογράφος Μάνος Σταραμόπουλος, ανταποκριτής του France Football στην χώρα μας (του περιοδικού που θεσμοθέτησε πριν δεκαετίες τον διαγωνισμό, που τελεί πλέον υπό την αιγίδα της FIFA). Τους περισσότερους δικούς του πόντους ο Έλληνας δημοσιογράφος τους έδωσε στον τελικό νικητή Λιονέλ Μέσι, ενώ τρεις έδωσε στον Λουις Σουάρες και λέναν στον Αρτούρο Βιδάλ.

Μετά τη νίκη του και την κατάκτηση πέντε τίτλων Χρυσής Μπάλας, ο Λιονέλ Μέσι είναι ο μοναδικός στον κόσμο και στην ιστορία του θεσμού με τόσες πολλές κατακτήσεις. Πίσω από τον Μέσι βρίσκονται Κριστιάνο Ρονάλντο, Μάρκο Φαν Μπάστεν, Μισέλ Πλατινί, Γιόχαν Κρόιφ, όλοι με 3 τίτλους. Κορυφαίος προπονητής στον κόσμο για το 2015 ψηφίστηκε από ποδοσφαιριστές, προπονητές και δημοσιογράφους ο Λουις Ενρίκε.

ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΟΣ ΨΗΦΙΣΕ ΤΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΨΗΦΩΝ ΑΠΟ ΤΟΡΟΣΙΔΗ ΚΑΙ ΣΚΙΜΠΕ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ