Παραλίγο να… ξεχάσουν τα τιμήσουν τη μνήμη Χαραλαμπίδη στο ΑΕ Κομοτηνής – Ασπίδα Ξάνθης

Παραλίγο να ξεχάσουν οι (θεσσαλονικείς) διαιτητές του αγώνα ΑΕ Κομοτηνής – Ασπίδα Ξάνθης να κρατήσουν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του πρώην προέδρου της ΕΚΑΣΑΜΑΘ και επί δεκαετίες μέλους του ΔΣ της ΕΟΚ Τάσου Χαραλαμπίδη.

Όταν η μεγάλη αναμέτρηση του θρακιώτικου ντέρμπι ξεκίνησε στην πατρίδα του Χαραλαμπίδη, στην Κομοτηνή, προς έκπληξη όλων, οι διαιτητές δεν διέταξαν να κρατηθεί ενός λεπτού σιγή, όπως όριζε η συλλυπητήρια ανακοίνωση που είχε βγάλει η ΕΟΚ την προπαραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Βέβαια, στην ανακοίνωση δεν αναφερόταν το χρονικό σημείο στο οποίο έπρεπε να κρατηθεί το ενός λεπτού σιγή, είθισται όμως αυτό να συμβαίνει πάντα στο ξεκίνημα μιας αναμέτρησης. Το γεγονός επισημάνθηκε στην live μετάδοση του ThrakiSportS και προφανώς απασχόλησε και όσους βρίσκονταν εντός παρκέ.

Τελικά, μετά το σούσουρο που άρχισε να υπάρχει έπειτα από την σχετική επισήμανση στην live μετάδοση του ThrakiSportS, που άρχισεν να διακινείται από στόμα σε στόμα και στις εξέδρες αλλά και στον αγωνιστικό χώρο του κλιεστού της Κομοτηνής, το ένα λεπτό τηρήθηκε στην έναρξη της τρίτης περιόδου, του δευτέρου ημιχρόνου δηλαδή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εφόσον δεν τηρούνταν, έστω και με καθυστέρηση ενός ημιχρόνου και χρονικά μιας ώρας, θα είχαν πειθαρχικές κυρώσεις οι διαιτητές που βάσει της απόφασης, όφειλαν να αναγράψουν και στο φύλλο αγώνος ότι τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη Χαραλαμπίδη, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς ότι η μνήμη του θρακιώτη παράγοντα τιμήθηκε σε όλη την Ελλάδα και δεν θα είχε τιμηθεί στην πατρίδα του, την Κομοτηνή.