ΕΠΣ Θράκης: Όσα έγιναν στο ντέρμπι της αγωνιστικής ανάμεσα σε Δόξα Προσκυνητών και Ελπίδα Σαπών

Στους Προσκυνητές παρουσία 50 περίπου φιλών των δυο ομάδων διεξήχθη το πρώτο σημαντικό ντέρμπι του 2016 όπου η γηπεδούχος και πρωτοπόρος Δόξα Προσκυνητών υποδέχτηκε την τρίτη του βαθμολογικού πίνακα Ελπίδα Σαπών.

Οι αποδεκατισμένοι με τραυματίες γηπεδούχοι ξεκίνησαν με το δεξί την νέα χρονιά καθώς δύσκολα και με ανατροπή επικράτησαν με σκορ 2-1 και διατήρησαν την διαφορά των τεσσάρων βαθμών από την δεύτερη Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου που επικράτησε εύκολα των Αγίων Θεοδώρων.

Για να φτάσει στην νίκη η ομάδα του Γιάννη Κλειτσιώτη που αγωνίστηκε χωρίς τους Βάσκο, Τρίχα, Βασιλακάκη, Κίτσο, Φαρασόπουλο, Κυριακόπουλο και Λαμπίρη, χρειάστηκε να κάνει την ανατροπή καθώς στο 41΄η Ελπίδα με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Καραμπάτσιου προηγήθηκε με 0-1. Στην επανάληψη η Δόξα αντέδρασε και με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Πάλι που πέτυχε δύο γκολ, πανηγύρισε αυτή την σημαντική νίκη.

Το παιχνίδι όπως γράφει ο Κώστας Αβραμίδης ξεκίνησε με την πρώτη φάση να ανήκει να στην Ελπίδα όταν στα πρώτα τριάντα δευτερόλεπτα από ύψος της μεγάλης περιοχής ο Καραθανάσης έκανε ένα σουτ με τον Βλαδιμηρίδη να μπλοκάρει εύκολα την μπάλα. Στο 25΄ο προπονητής της Δόξας θα προχωρήσει στην πρώτη του αναγκαστική αλλαγή καθώς τραυματίστηκε ο Βελημβασάκης και την θέση του πήρε ο Καλοδημίδης. Στο 36΄για τους φιλοξενούμενους ο Πασάς θα βγάλει ωραία μπαλιά στον Καραμπάτσιο, αυτός με τακουνάκι θα βρει τον Μακίδη αριστερά ο οποίος απέναντι στον Βλαδιμιρίδη θα σουτάρει αλλά θα διώξει σωτήρια ο πορτιέρο της Δόξας. Στο 38΄για την Δόξα μετά από γύρισμα των αμυντικών της Ελπίδας προς τον τερματοφύλακα Καλαϊτζίδη αυτός πήγε να διώξει αλλά έκανε τσάφ με την μπάλα να πηγαίνει στον Πάλι που λίγο πάνω από το κέντρο προσπάθησε σε κενή εστία με ψηλοκρεμαστό σουτ να σκοράρει αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Και φτάνουμε στο 40΄όπου ο Λιάρος για την ομάδα των Σαπών έκανε ωραία βαθιά μπαλιά προς τον Καραμπάτσιο, ο Μαδούρας που τον μάρκαρε φαινόταν πως έλεγχε την φάση ωστόσο όμως έκανε έξοδο και ο τερματοφύλακας Βλαδιμιρίδης, δεν συνεννοήθηκαν καλά μεταξύ τους με αποτέλεσμα να το εκμεταλλευτεί ο παίχτης των Σαπών αλλά πριν όμως φύγει μόνος προς την εστία θα ανατραπεί από τον αμυντικό της Δόξας και αμέσως ο διαιτητής κ. Γκράνας έδειξε το σημείο του πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Καραμπάτσιος που έστειλε την μπάλα στην αντίθετη γωνία που έπεσε ο Βλαδιμηρίδης και έκανε το 0-1 για την ομάδα του το οποίο ήταν και το αποτέλεσμα του πρώτο ημιχρόνου.

Στην επανάληψη η Δόξα ξεκίνησε πιο δυνατά χάνοντας την πρώτη ευκαιρία στο 47΄όταν ο Βιόπουλος από αριστερά έκανε την σέντρα ο Πάλι πρόλαβε τον τερματοφύλακα Καλαϊτζίδη κάνοντας κεφαλιά προς τα πίσω με αποδέκτη τον Κλή που έκανε δεύτερη κεφαλιά με τον πορτιέρο της Ελπίδας να αποκρούει και στην επαναφορά ο Γεμενετζής έκανε σουτ που έφυγε άουτ. Στο 52΄οι γηπεδούχοι θα ισοφαρίσουν μετά από μια πολύ ωραία προσπάθεια του Κλή από αριστερά που έβγαλε ωραία κάθετη μπαλιά στον Πάλι που ψύχραιμο πλασέ έκανε το 1-1 για την ομάδα του. Στο 60΄θα χαθεί μεγάλη ευκαιρία για την Ελπίδα όταν μέσα στην μικρή περιοχή και λίγο πλάγια ο Γρίβας έκανε το σουτ με τον Βλαδιμηρίδη να αποκρούει εντυπωσιακά. Στο αμέσως επόμενο λεπτό η ομάδα των Προσκυνητών θα πάρει κεφάλι στο σκορ όταν ο Γεμενετζής θα βγάλει ωραία μπαλιά στον Πάλι ο οποίος θα προλάβει την έξοδο του Καλαϊτζίδη θα τον πλασάρει και θα κάνει κάτω από έξαλλους πανηγυρισμούς το 2-1. Η Ελπίδα δεν το έβαλε κάτω πίεσε και στο 66΄έχασε άλλη μια καλή ευκαιρία όταν ο Καραμπάτσιος γέμισε ωραία προς την μικρή περιοχή στον Γρίβα αυτός έπιασε το σουτ με τον Βλαδιμηρίδη να αποκρούει σε πρώτη φάση, στην συνέχεια η μπάλα πήγε στον Αραμπατζή που έκανε νέο σουτ με τον τερματοφύλακα της Δόξας να μπλοκάρει την μπάλα. Στο 88΄για τους γηπεδούχους ο Πάλη θα πασάρει στον Κλή αυτός μέσα στην μεγάλη περιοχή με ωραία θα αποφύγει τον Πασσά θα εξουδετερώσει και τον Καλαϊτζίδη αλλά το σουτ ου σε κενή εστία θα το αποκρούσουν με το κεφάλι οι αμυντικοί της Ελπίδας. Αυτή ήταν και η τελευταία φάση του αγώνα καθώς δεν σημειώθηκε κάτι αξιόλογο μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή κ. Γκράνα.

ΔΟΞΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΩΝ (Κλειτσιώτης): Βλαδιμηρίδης, Ραμαντάνης, Ζουμπιάδης, Μαδούρας, Σιδηρόπουλος, Κλής, Γεμενετζής, Βιόπουλος, Πάλι, Μυστρίδης (46΄Σταμάτης), Βελημβασάκης (25’ Καλοδημίδης, 78΄Κουδέρης).

ΕΛΠΙΔΑ ΣΑΠΩΝ (Χαριτόπουλος): Καλαϊτζίδης, Παπαχατζής, Μακίδης (55΄Αραμπατζής), Παναγιωτόπουλος, Ρούφος, Δημόπουλος, Λιάρος, Καραθανάσης, Γρίβας (67΄Κομνηνός), Καραμπάτσιος, Πασσάς.