Α2 Ανδρών: Ισοπαλία στην Πτολεμαΐδα για την Ασπίδα Ξάνθης

Ισόπαλη με 25-25 αναδείχτηκε η ομάδα της Ασπίδας Ξάνθης στην Πτολεμαΐδα  με τον τοπικό Αρίων σε μια συναρπαστική αναμέτρηση με την Ξανθιώτικη ομάδα με δύο γκολ στο φινάλε να παίρνει τον “χρυσό” βαθμό.

Η ομάδα του Θόδωρου Βαφειάδη μπήκαν καλύτερα στο παιχνίδι πήραν προβάδισμα  δύο τερμάτων στο 15′ (5-7) και τριών στο 20′ (7-10), όμως το μικρό “ξέσπασμα” των γηπεδούχων τους έδωσε το προβάδισμα με το τέλος του πρώτου ημιχρόνου και της δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με την ομάδα του Αρίωνα να προηγούνται με 12-11 επί της Ασπίδας Ξάνθης.

Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι κατάφεραν να αυξήσουν το προβάδισμα τους σε ένα ιδιαίτερα θεαματικό παιχνίδι στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους παίρνοντας προβάδισμα 3 τερμάτων στο 45′(21-18). Οι γηπεδούχοι παρά την πίεση της Ξανθιώτικης ομάδας κρατούσε το προβάδισμα και μάλιστα πέντε λεπτά πριν το τέλος κρατούσε την τύχη του αγώνα στα χέρια της καθώς προηγούνταν με 25-23, όμως οι Ξανθιώτες δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη και με τα τέρματα των Γκοντούλα και Βάκκα στο φινάλε κατάφεραν να φύγουν απο την Πτολεμαΐδα με έναν πολύ σημαντικό βαθμό. Ειδικά το τέρμα του Λάμπρου Βάκκα που σημειώθηκε 15 δεύτερα πριν την λήξη του αγώνα “πάγωσε” τους γηπεδούχους, με τους παίκτες της Ασπίδας να δείχνουν τρομερή ψυχραιμία και να παίζουν εξαιρετική άμυνα στην τελευταία επίθεση των αγώνα.

Αυτή είναι η πρώτη ισοπαλία για την ομάδα της Ξάνθης που φτάνει τους 8 βαθμούς στο πρωτάθλημα. Κορυφαίος για την ομάδα της Ξάνθης ήταν ο “χρυσός” σκόρερ της ισοφάρισης Βάκκας που πέτυχε 11 τέρματα ενώ μεγάλη βοήθεια έδωσε και ο αρχηγός της ομάδας Νίκος Καζαντζίδης, που είχε και τα γενέθλια του. Πλέον η ομάδα της Ξάνθης στρέφει την προσοχή της σε ένα απο πλέον καθοριστικά παιχνίδια του πρωταθλήματος καθώς θα υποδεχτεί τον ΓΑΣ Κιλκίς στο “Φίλιππος Αμοιρίδης”

Τα δεκάλεπτα: 4-4, 7-10, 12-11 (ημίχρονο), 18-17, 23-21, 25-25 (τελικό αποτέλεσμα)

Διαιτητές: Τέμης- Γιάννου

ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ(Θ. Βαφειάδης):Βάκκας  11, Γκουντούλας 1, Ναθαναηλίδης 3, Βαρδάκας 1, Καζαντζίδης 3, Μπέλλιας, Τσεσμετζής, Πατσιαβάς, Τζίνεβης 3, Μπρατίδης 1, Παπαστάμου, Καίκης(τφ), Κόλλιας 1, Ευθυμίου, Πιστόλας 1, Ξενοπανάγος(τφ)