Ο απολογισμός του Ταμουρίδη για το 2015 ενόψει του «ολυμπιακού» 2016

Μια ανάσα από την συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο βρίσκεται ο τιμ μάνατζερ του Θράκα Ιππέα Γιάννης Ταμουρίδης, ένα από τα πιο σημαντικά ονόματα που έχει αναδείξει εδώ και αρκετά χρόνια η ελληνική ποδηλασία.

Κάνοντας πάντως τον απολογισμό του 2015, τα νέα για την ελληνική ποδηλασία δρόμου δεν ήταν ευχάριστα στην αυγή της χρονιάς καθώς λόγω των δύσκολων οικονομικών συγκυριών η SP Tableware ανακοίνωσε την παύση της λειτουργίας μετά από έξι χρόνια επιτυχημένης παρουσίας σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Ο Γιάννης Ταμουρίδης που ήταν όλα αυτά τα χρόνια το «βαρύ πυροβολικό» της ομάδας (με εξαίρεση το 2013 που αγωνίστηκε στην Pro Tour Εuskaltel-Euskadi) αποτέλεσε μεταγραφή-έκπληξη της Synergy Baku για το 2015 καθώς η ομάδα από το Αζερμπαϊτζάν έψαχνε έναν έμπειρο αθλητή ο οποίος θα ηγηθεί του νεανικού ρόστερ.

Ο 35χρονος τιμ μάνατζερ του Θράκα Ιππέα ξεκίνησε τη σεζόν την 1η Μαρτίου από το GP Izola της Σλοβενίας όπου κατέλαβε την 30η θέση και την ολοκλήρωσε την 27η Σεπτεμβρίου στον αγώνα ατομικής χρονομέτρησης Duo Normand τερματίζοντας στην 5η θέση.

Συνολικά το 2015 αγωνίστηκε 54 ημέρες και κάλυψε 8.322χλμ, όπως σημειώνει στο sportsfeed στην ανασκόπηση που επιχείρησε. Παράλληλα σημείωσε μία νίκη και ανέβηκε επτά φορές στο βάθρο που τον έφεραν στη θέση Νο99 της Europe Tour κατάταξης δίνοντάς του την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Πρωταθλητής Ελλάδας αναδείχθηκε για πρώτη φορά στην καριέρα του στην αντοχή ο Πολυχρόνης Τζωρτζάκης αφήνοντας δεύτερο τον Ταμουρίδη, στη διοργάνωση που πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο στο Ναύπλιο. Πάντως ο Ταμουρίδης αναδείχθηκε Πρωταθλητής ατομικής χρονομέτρησης

Τέλος, ο Γιάννης Ταμουρίδης μαζί με άλλους τρεις ποδηλάτες εκπροσώπησαν την Ελλάδα στην ποδηλασία δρόμου στους ευρωπαϊκούς αγώνες του Μπακού. Ο τιμ μάνατζερ του Θράκα Ιππέα ήταν ο μόνος που έβγαλε ασπροπρόσωπη την αποστολή τερματίζοντας 36ος, καθώς Τζωρτζάκης και Χάρης Καστραντάς εγκατέλειψαν.