Photos: 20 κλικ από το ντεμπούτο του Βιδάλ στην τεσσάρα της Μπάρτσα στο ντέρμπι της Βαρκελώνης!

Περίμενε πολύ καιρό η αλήθεια είναι ο πρώην ποδοσφαιριστής του Πανθρακικού Αλέις Βιδάλ την στιγμή που θα κάνει το επίσημο ντεμπούτο του με τα χρώματα της “μπλαουγκράνα”, με την αγωνία του να λαμβάνει τέλος το βράδυ Τετάρτης 6 Ιανουαρίου όταν ο τεχνικός των Καταλανών Λουίς Ενρίκε τον πέρασε στο παιχνίδι, απενάντι στην Εσπανιόλ για το Κύπελλο Ισπανίας, αντί του Ντάνι Άλβες.

Ο Βιδάλ που αποκτήθηκε από την Μπαρτσελόνα το καλοκαίρι από την Σεβίλη, με τους Καταλανούς να δίνουν στους Σεβιγιάνους γύρω στα 10 εκατομμύρια ευρώ για να τον κάνουν δικό τους, όμως λόγω της απαγόρευσης που είχε η “Μπάρτσα” για μεταγραφές το ντεμπούτο του άργησε έξι μήνες. Η Τετάρτη 6 Ιανουαρίου θα είναι αναμφίβολα μια ημερομηνία που θα μείνει χαραγμένη στην μνήμη του Αλέις Βιδάλ καθώς έκανε το ντεμπούτο του με την “μπλαουγκράνα” και μάλιστα στο ντέρμπι της Καταλονίας με την Εσπανίολ, ασχέτως αν τα τελευταία χρόνια λόγω χαοτικής διαφοράς των δύο ομάδων μόνο ντέρμπι δεν είναι.

Η μεγάλη στιγμή της αποθέωσης για τον Βιδάλ ήρθε στο 67′ όταν ο Λουίς Ενρίκε τον πέρασε στον αγωνιστικό χώρο στην θέση του Ντάνι Άλβες με την υποδοχή στον πρώην “πράσινο” να είναι αποθεωτική τόσο απο τον κόσμο της “Μπάρτσα” όσο και απο τους συμπαίκτες του και κυρίως τον Πικέ. Στα 23 λεπτά που αγωνίστηκε ο Βιδάλ ήταν αρκετά δραστήριος στο δεξί άκρο των Καταλανών με συνεχή ανεβάσματα και βοήθεια στην επιθετική ανάπτυξη της ομάδας του, καθώς αμυντικά δεν χρειάστηκε ιδιαίτερη δουλειά απέναντι στους  9 της Εσπανιόλ, αποβλήθηκε στο 73′ ο Πέρες και στο 78′ ο Ντιόπ.

Για την ιστορία πέρα απο τον Βιδάλ ντεμπούτο με την φανέλα της “Μπάρτσα” έκανε και ο Αρντά Τουράν που αντικαταστάθηκε στο 67′ απο τον Ράκιτις έχοντας κάνει εξαιρετική εμφάνιση. Το παιχνίδι δεν ξεκίνησε τόσο καλά για την Μπαρτσελόνα καθώς πολύ νωρίς στο ματς η Εσπανιόλ πήρε προβάδισμα με τέρμα του Καϊσέδο όμως ο “τυφώνας” Μέσι δεν είχε πει την τελευταία λέξη του και μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους με δύο τέρματα δικά του, το δεύτερο με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο τελευταίο λεπτό του πρώτου μέρους, η Μπαρτσελόνα πήγε στα αποδυτήρια με το υπέρ της 2-1. Στο δεύτερο μέρος τα τέρματα των Πικέ με την έναρξη του δευτέρου μέρους και του Νέιμαρ προς το φινάλε διαμορφώθηκε το τελικό 4-1.

Μάλιστα μετά την λήξη της αναμέτρησης η Μπαρτσελόνα μέσα απο την επίσημη σελίδα της έκανε εκτενές αφιέρωμα με photostory στην πρώτη επίσημη εμφάνιση του Αλέις Βιδάλ με την “μπλαουγκράνα”…