Ολυμπιονίκης της Ρομποτικής έπιασε τον σταυρό στα κρύα νερά του Πόρτο Λάγος! Τζουντόκα στον Κόσυνθο (+photos)

Παρουσία του υφυπουργού Υποδομών Π. Σγουρίδη, του αντιπεριφερειάρχη Κώστα Ζαγναφέρη, του δημάρχου Αβδήρων Γιώργου Τσιτιρίδη, του Δήμαρχου Ξάνθης Χ. Δημαρχόπουλου, του Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Μ. Αμοιρίδη, Δημοτικών Συμβούλων, εκπροσώπων του Στρατού και στων Σωμάτων Ασφαλείας, πραγματοποιήθηκε ο επίσημος εορτασμός του αγιασμού των υδάτων στο Πόρτο Λάγος.

Πρώτα είχε πραγματοποιηθεί η τελετή του καθαγιασμού των υδάτων έγινε στη γέφυρα του Ποταμού Κόσυνθου, όπου κατέληξε η πομπή μετά τη Θεία Λειτουργία στο Μητροπολιτικό Ναό του Τιμίου Προδρόμου, του Υφυπουργού Υποδομών Π. Σγουρίδη, του Αντιπεριφερειάρχη Κώστα Ζαγναφέρη, του Δήμαρχου Ξάνθης Χ. Δημαρχόπουλου, του Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Μ. Αμοιρίδη, Δημοτικών Συμβούλων, εκπροσώπων του Στρατού και των Σωμάτων Ασφαλείας, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Παντελεήμονα.

Ο Μητροπολίτης Ξάνθης έριξε το σταυρό στο Λιμάνι του Λάγους, πολλοί ήταν οι κολυμβητές που έπεσαν παρά το δριμύ ψύχος αλλά το σταυρό έπιασε ο Ολυμπιονίκη της Ρομποτικής, μέλος της ομάδας του 1ου ΓΕΛ Βασίλης Κόκκινος (1η φωτογραφία). Αξίζει να σημειωθεί αθλητής έπιασε τον σταυρό και στην πόλη της Ξάνθης, με τον νεαρό μαθητή της Β’ Λυκείου και τζουντόκα στον σύλλογο “Μιρμάνης” Ξάνθης Βλαδίμηρο Γεωργιάδη (2η φωτογραφία).