Από τον Ολυμπιακό Ξάνθης στον ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης ο Παρασκευάς Μπάτζιος!

Ανταπόκριση από την Ξάνθη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης

Σαν δώρο γενεθλίων, λίγες μέρες πριν κλείσει τα 14 του χρόνια, ήρθε η μεταγραφή του 13χρονού αριστερού μπάκ της Ακαδημίας του Ολυμπιακού Ξάνθης στον ΠΑΟΚ. Με την συμφωνία να ολοκληρώνεται την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου στα γραφεία της ομάδας του ΠΑΟΚ στην Θεσσαλονίκη.

Ο ταλαντούχος Ξανθιώτης ποδοσφαιριστής γέννημα θρέμμα της Ακαδημίας του Ολυμπιακού Ξάνθης, είναι γεννημένος στις 14 Γενάρη του 2002 και πρωτόπαιξε μπάλα στην Ακαδημία του Ολυμπιακού Ξάνθης στην Λεύκη το 2009. Αυτά τα 7 χρόνια ο ύψους 1,79 αμυντικός είχε την καθοδήγηση και το κοουτσάρισμα του Χρήστου Σαμαρά, ενώ όταν ανέβηκε στο προπαιδικό του συλλόγου προπονούταν για έναν χρόνο από τον Γιάννη Δημητριάδη. Ήταν  μέλος και μάλιστα αρχηγός  στην φετινή ομάδα της Μεικτής Παίδων της ΕΠΣ Ξάνθης, ενώ πέρσι κατέκτησε το Παιδικό πρωτάθλημα της ΕΠΣ Ξάνθης με τον Ολυμπιακό Ξάνθης.

Τον ταλαντούχο αμυντικό του Ολυμπιακού παρακολουθούσαν αρκετές ομάδες, όμως όταν τον είδε ο βετεράνος ποδοσφαιριστής και σκάουτερ του ΠΑΟΚ Κώστας Λαγωνίδης(τον βλέπετε με τον Μπάτζιο στην πέμπτη φωτογραφία) να αγωνίζεται με τις Μεικτές δεν χρειάστηκε πολύ για να πεισθεί για τις ικανότητες τον 13χρονου Ξανθιώτη αριστερού μπακ. Με αστραπιαίες κινήσεις “έκλεισε” τον ποδοσφαιριστή και την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου ο Παρασκευάς Μπάτζιος συνοδευόμενος απο τους γονείς του και τον Υπεύθυνο της Ακαδημίας του Ολυμπιακού Ξάνθης  Χρήστο Σαμαρά βρέθηκαν στα γραφεία του ΠΑΟΚ οπού τους υποδέχθηκε ο Υπεύθυνος της Ακαδημίας του “δικέφαλου” Βαγγέλης Πουρλιοτόπουλος μαζί με τον αρχισκάουτερ του ΠΑΟΚ Κώστα Λαγωνίδη και τον προπονητή του τμήματος Κ14 Αλέξη Τασούλη, υπέγραψε το συμβόλαιο του με την “ασπρόμαυρη” ΠΑΕ.

Ο Παρασκευάς Μπάτζιος το μεσαίο απο τα τρία αγόρια της οικογένειας Μπάτζιου, έχει και μια μεγαλύτερη αδερφή, σε μια οικογένεια οπού και οι τρεις είναι ποδοσφαιριστές με τον μεγάλο Δημήτρη να είναι στα Κ20 της Skoda Ξάνθη, και τον μικρό τον Παναγιώτη  που αγωνίζεται επίσης ως αριστερό μπακ να έρχεται από πίσω “φουριόζος”, ήδη ακούγονται πολύ θετικά λόγια για το ταλέντο του. Ο Μπάτζιος ήδη μετακόμισε στην Θεσσαλονίκη οπού ως εκπαιδευόμενος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ θα διαμένει στις ειδικές εγκαταστάσεις  και ξενώνες που έχει δημιουργήσει η ομάδα της Θεσσαλονίκης για ποδοσφαιριστές από την περιφέρεια που αγωνίζονται στις Ακαδημίες της. Ο Ξανθιώτης αμυντικός θα στελεχώσει το τμήμα Κ14 του συλλόγου της Θεσσαλονίκης.

Στην ομάδα του ΠΑΟΚ θυμίζουμε πως είναι ακόμη δύο Θρακιωτάκια, ο λόγος για τον Εβρίτη Στέφανο Βαρσαμίδη και τον Κομοτηναίο Αχμέτ Σαμέτ που αγωνίζονται με το τμήμα Κ15 του συλλόγου της Θεσσαλονίκης. Δείτε παρακάτω φωτογραφίες από την παρουσία της οικογένειας Μπάτζιου και του Υπεύθυνου του Ολυμπιακού Ξάνθης Χρήστου Σαμαρά στα γραφεία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.