Τέσσερα χωριά έμειναν χωρίς νερό λόγω του χιονιά στην Κομοτηνή  για δύο ημέρες 

Αδριανή, Άγιοι Θεόδωροι, Καλαμόκαστρο, Μαυρομάτι. Αυτά είναι τα τέσσερα χωριά που έμειναν χωρίς νερό, καθώς λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών που επικράτησαν την Κυριακή 3 Ιανουαρίου προκλήθηκε βλάβη στο δίκτυο της ΔΕΗ ανάμεσα στους Αγ. Θεοδώρους και στη Νέα Αδριανή.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να διακοπεί το ρεύμα στη γεώτρηση που βρίσκεται έξω από τον Μαυρομάτη και τροφοδοτεί τον υδατόπυργο του Νέου Σιδηροχωρίου. Αυτός διοχετεύει νερό στον οικισμό του Νέου Σιδηροχωρίου, στη Νέα Αδριανή, στο Μαυρομάτη και στο Καλαμόκαστρο.

Συνεργεία της ΔΕΗ την περασμένη Δευτέρα 4 Ιανουαρίου επιδιόρθωσαν τη βλάβη μόνο στην ηλεκτροδότηση του χωριού της Νέας Αδριανής.

Την Τρίτη το πρωί με φιλότιμες προσπάθειες της ΔΕΗ, όπως ανέφερε ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Στράτος Τσακιρίδης, «επειδή η γεώτρηση είναι μέσα στα χωράφια και το δίκτυο που έπρεπε να διορθωθεί ήταν σε δύσκολες συνθήκες, κατάφερε και αποκατέστησε το δίκτυο. Από το πρωί της Τρίτης αποκαταστάθηκε το πρόβλημα της ηλεκτροδότησης και κατά συνέπεια και της υδροδότησης, και οι τέσσερις οικισμοί να έχουν νερό. Δεν υπήρξε καμία άλλη βλάβη».

Γενικά πάντως δεν είχαμε άλλα προβλήματα, τόνισε ο κ. Τσακιρίδης, επισημαίνοντας πως αυτό είναι απόρροια της αντικατάστασης των δικτύων ύδρευσης που έγινε τα τελευταία χρόνια μέσα στην πόλη και ειδικά στους οικισμούς Σταθμού, Ρέμβης, Εκτενεπόλ, αλλά και σε όλα τα χωριά του δήμου Κομοτηνής.

Το έργο έχει ολοκληρωθεί κανονικά και ωφελείται και η ΔΕΥΑΚ αλλά και οι δημότες μας, γιατί δεν προκαλούνται σπασίματα, ούτε βλάβες, οπότε δεν μένει ο κόσμος από νερό.

Πηγή: www.xronos.gr