Πέθανε τα ξημερώματα στα χέρια του γιου του ο Μάκης Ψωμιάδης

Η ημέρα των Θεοφανείων ξημέρωσε περίεργα. Ο Μάκης Ψωμιάδης δεν βρίσκεται πια ανάμεσα μας. Ο πρώην ισχυρός άνδρας της ΑΕΚ γεννήθηκε το 1955 στην Καβάλα. Γιος παπά, έζησε φτωχικά παιδικά χρόνια αλλά έγινε χάρη στο χαρακτηριστικό «πούρο» του το σήμα κατατεθέν της «καλής ζωής».

Το βράδυ της Τρίτης ο Μάκης Ψωμιάδης ένιωσε μια αδιαθεσία και πήγε στο νοσοκομείο «Ελπίς». Άλλες πληροφορίες λένε ότι υπέστη έμφραγμα και προδόθηκε από την καρδιά του τα ξημερώματα, άλλες μιλάνε για πνευμονικό οίδημα και προσθέτουν μάλιστα ότι «έφυγε» στα χέρια του γιου του, του Σταύρου που ήταν κοντά του μέχρι την τελευταία στιγμή!

Ο Μάκης Ψωμιάδης ήταν 67 ετών και στα τέλη του Αυγούστου είχε αποφυλακιστεί  μετά από 4 χρόνια και 2 μήνες κράτησης. Είχε καταδικαστεί τον Απρίλιο του 2014 από τους δικαστές του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων σε δεκαετή φυλάκιση, καθώς τον έκριναν ένοχο για υπεξαίρεση 21,5 εκατ. ευρώ από τα ταμεία της ΑΕΚ, κατά την διάρκεια της προεδρίας του, την περίοδο 2001 με 2003.

Μνημειώδεις ήταν για αυτόν τον λόγο οι κόντρες του με τον Ντέμη Νικολαΐδη και χαρακτηριστικό το επεισόδιο που είχε υπάρξει έξω από το σπίτι του αλεξανδρουπολίτη άσσου, με τον καβαλιώτη παράγοντα να σπεύδει και να τον απειλεί.  Παράλληλα, το όνομά του ενεπλάκη και στην υπόθεση των στημένων του 2011, κάτι που οδήγησε στην σύλληψή του στα Σκόπια, όπου και είχε διαφύγει. Για την υπόθεση αυτή καταδικάστηκε σε 4,5 χρόνια και 35.000 ευρώ πρόστιμο με αναστολή.

Το 1989 ο Μάκης Ψωμιάδης ξεκίνησε την εμπλοκή του στον αθλητισμό ως πρόεδρος αρχικά της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ αντικαθιστώντας τον Τάκη Δημητρακόπουλο. Ξόδεψε πάρα πολλά χρήματα, κάνοντας ιδιαίτερα δαπανηρές μεταγραφές για την εποχή, για να ενισχύσει την ομάδα μπάσκετ. Στη συνέχεια ασχολήθηκε με το ποδόσφαιρο και συγκεκριμένα μετά την ΠΑΕ ΑΕΚ ενεπλάκη αρκετά στις ΠΑΕ Ακράτητος και Καβάλα.

Μάλιστα, ήταν ο ισχυρός άνδρας του Ακράτητου όταν η ομάδα των Λιοσίων αποφάσισε το καλοκαίρι του 2006 να αποσυρθεί από το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής πριν την έναρξή του, με αποτέλεσμα να ανέβει σε αυτήν ο Πανθρακικός (αν και είχε ηττηθεί στο μπαράζ της Λάρισας από τον Μεσσηνιακό) και να ανοίξει ο δρόμος για την συμμετοχή της ομάδας της Κομοτηνής στην Super League.

Λόγω και της καβαλιώτικης καταγωγής του, ήταν τακτικός επισκέπτης των γηπέδων της Θράκης, αν και η βάση των επαγγελματικών δραστηριοτήτων του ήταν η Αθήνα. Ο γιος του Σταύρος ενεπλάκη επίσης στα διοικητικά πολλών ομάδων, ενώ η κόρη του Χριστίνα είναι σύζυγος του διεθνούς μπασκετμπολίστα Γιάννη Μπουρούση.